Aivja Pīzeļa izstāde "Dabas spēks"

Sandra Zobena, 02.07.2015., 07:42

Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, visu vasaru būs skatāma Aivja Pīzeļa gleznu izstāde "Dabas spēks".

Aivja Pīzeļa izstāde "Dabas spēks""Iespaidīgais Lielā kanjona nacionālais parks piesaista ne vien miljoniem tūristu, bet arī iedvesmo filmu producentus, dziesmu veidotājus, rakstniekus un māksliniekus. Ne velti tas ir viens no septiņiem pasaules brīnumiem!

Latvija nevar lepoties ar milzu kalnu grēdām vai mežonīgām, krāčainām upēm, šeit nav nedz tundras vai taigas bezgalīgo plašumu. Viss, kas mums pieder ir kāda spēcīgāka vēja brāzma, no Liepājas nesta, Gaujas upes senleja un tam visam pāri reizēm uzspīd saule. Svarīgākais ir – dzīvot šeit, atrast impulsus un sajust spēku un varenību tajā, kas ir blakus – tepat aiz loga, vai nedaudz tālāk aiz pilsētas sienām. Un tam nebūt nevajag būt pasaules slavenam tūrisma objektam. Var gleznot vienkāršas lietas un likt tām iemirdzēties citā gaismā. Ar šo izstādi vēlējos akcentēt to, ka arī ar krūmiem aizaudzis necils upes loks var iedvesmot ne mazāk, kā dižens kanjons! Mūsu dabā slēpjas spēks, ko mēs pat neapzināmies.

Apjaust klātesošās dabas spēku, mainību un nerimstošo enerģiju. Ar gleznieciskiem līdzekļiem – krāsu, triepienu un ritmu paust tās neizsīkstošo jaudu. Attēlot dabas raksturīgās iezīmes – kustību, spriedzi, emocionālo noskaņu. Tās ir lietas, kas mani vienmēr ir saistījušas. Dzīve un māksla – gan vienā, gan otrā man ir svarīgi sajust kontrastus un maksimālu piesātinājumu. Es nevaru ciest vienveidību, man ir nepieciešamas šīs silti vēsās, tuvu tālās un tumši gaišās attiecības," stāsta mākslinieks.

Aivis Pīzelis dzimis 1988. gada 14. decembrī Preiļos. 2009. gadā pabeidzis Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmu. 2013. gadā Latvijas mākslas akadēmijas Latgales filiālē iegūts mākslas bakalaura grāds. 2015. gadā iegūts humanitāro zinātņu maģistra grāds mākslās.

Radošā darbība:

  • 2007. gadā – grupas izstāde "Ķiršu dārzs" Balvos;
  • 2008. gadā – plenēra darbu izstāde Stāmerienā, grupas izstāde "Rudens 2008" Rēzeknē, zīmējumu personālizstāde "Pārdomu brīdis" RMDV Rēzeknē;
  • 2009. gadā piedalīšanās Starptautiskajā plenērā "Preiļi. Rudens 2009" Preiļos;
  • 2010. gadā – gleznu personālizstāde "Re-Starts" Preiļos un Rēzeknē, piedalīšanās Starptautiskajā plenērā "Domas lidojums" Rēzeknē, grupas izstāde "Es gribu ar tevi parunāt" Rēzeknē, grupas izstāde "Ilgas pēc pavasara" Ludzas novadpētniecības muzejā, plenēra darbu izstāde "Ceļš uz jūru" Mazirbē, gleznu personālizstāde "Princeses Martas krasts" Preiļos;
  • 2011. gadā – grupas izstāde "Starpdimensijas" Naujenē;
  • 2012. gadā – gleznu personālizstāde "Kaislības" Latgales Mākslas un amatniecības centrā Līvānos, Jēkabpils Tautas namā Jēkabpilī, Preiļu rajona galvenajā bibliotēkā, Rēzeknes Klondaikā Rēzeknē. Piedalīšanās eksperimentālajā keramikas plenērā "Zemeņu laikā" Mālpilī;
  • 2013. gadā – personālizstāde "Kaifs" Varakļānu pilī. Piedalīšanās mākslinieku piejūras plenērā Mērsragā, Kolkā, Mazirbē;
  • 2014. gadā – grupas izstāde "Kanona mantojums" LMA. Piedalīšanās plenērā "Dialogā ar koku" Mālpilī. Piedalīšanās Starptautiskajā plenērā "Baltā pilsēta" Varakļāni.

Tuvāka informācija: www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация