Atklās izstādi "Uz veselību!"

Liene Šarkūna, 08.07.2015., 08:32

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā 9. jūlijā plkst. 16.00 atklās izstādi "Uz veselību".

Atklās izstādi "Uz veselību!"Izstādē apskatāma viena no lielākajām Latvijā esošajām minerālūdens krūzīšu kolekcijām. Kolekcijas autors ir Armands Muižnieks.

Dabas dziedniecisko produktu izmantošana cilvēku ikdienas dzīvē ieņem aizvien nozīmīgāku lomu. Kustības, nodarbības brīvā dabā, sabalansēts uzturs un ūdens dzeršana kļuvuši par veselīga dzīves veida kultu. Šajā procesā sava vieta ir arī minerālūdenim, kuru iekšķīgi izmanto gan atsevišķu saslimšanu gadījumā, gan lai atjaunotu minerālvielu balansu organismā. Bet aiz tā visa ir senas tradīcijas un interesants stāsts par krūzītēm.

Kolekcijā ir vairāk nekā 600 krūzīšu, speciālas glāzes un trauki minerālūdens dzeršanai no dažādiem materiāliem. Kolekciju veido krūzītes no Vācijas, Anglijas, Čehijas, Slovākijas, Polijas, Ukrainas, Gruzijas, Latvijas. Tās ir pirktas, saņemtas dāvanā no draugiem, gan pavisam svešiem cilvēkiem. Katrai no tām ir savs stāsts, kā tās nokļuvušas kolekcijā, bet aiz daudzām no tām ir cilvēku likteņi.

Armands Muižnieks pie domas par krūzīšu kolekciju nonācis, strādājot Jūrmalā un pētot kūrortu vēsturi. Pašreiz šīs zināšanas noder, lasot lekcijas Latvijas augstskolās

Izstāde muzejā apskatāma no 10. jūlija līdz 2.oktobrim. Ieejas maksa: skolēni – EUR 0.28; studenti, pensionāri – EUR 0.43; pārējie – EUR 0.71.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


Войтирегистрация