Bērnu radošās darbnīcas Mākslas muzejā "Rīgas Birža" kļūst arvien pieprasītākas

Nataļja Sujunšalijeva, 13.10.2015., 05:13

Radošās darbnīcas, ko Mākslas muzejs "Rīgas Birža" (Doma laukumā 6, Vecrīgā) piedāvā bērniem laikmetīgās mākslas izstādē "Ar septiņjūdžu zābakiem. Pirmā pietura – Dānija", lielā pieprasījuma dēļ tagad norisinās katru dienu.

Radošās nodarbības "Krāsu darbnīca" Mākslas muzejā "Rīgas Birža". 2015.Pārsteidzošā kārtā laikmetīgā māksla izrādījās saprotama un interesanta jaunākajai muzeja apmeklētāju auditorijai. Izglītības aktivitātes, ko Mākslas muzeja "Rīgas Birža" speciālisti sagatavojuši bērniem izstādē "Ar septiņjūdžu zābakiem. Pirmā pietura – Dānija", šobrīd bauda negaidītu atsaucību, tādēļ pirmo reizi muzeja pastāvēšanas vēsturē radošās nodarbības notiek sešas dienas nedēļā. Mazie skatītāji bez aizspriedumiem un ar aizrautību uztver mūsdienu mākslas emocionālo vēstījumu un labprāt izmēģina savas spējas šīs tēlainās valodas praktiskā apgūšanā.

Radošajā "Krāsu darbnīcā" bērni pēc izstādes izpētes muzejpedagoga vadībā pievēršas mākslas darbu veidošanai, iedvesmojoties no ekspozīcijā redzētā un uzzinātā, īpašu uzmanību veltot krāsām un to mijiedarbībai. Ierastās otas vietā tiek izmantoti baloni, kas ne tikai pārvērš procesu par aizraujošu spēli, bet arī sekmē bērnu radošo pašizpausmi un estētisko gaumi.

"Visas rīta stundas jau rezervētas, tādēļ oktobrī līdz pat izstādes beigām pirmskolas un sākumskolas bērniem piedāvāsim vēl pēcpusdienas nodarbības, uz kurām var pieteikties muzejā," stāsta "Rīgas Biržas" komunikāciju speciāliste Kristīne Milere.

Darbnīcā vietu skaits ir ierobežots (20 dalībnieki). Dalības maksa: EUR 1,42 no personas. Pirmskolas un sākumskolas izglītības iestāžu grupām ir iespēja apmeklēt darbnīcu darba dienās, iepriekš piesakoties pa tālruni (+371) 67 357534 vai rakstot uz e-pastu rigasbirza@lnmm.lv.

Ģimenes apmeklējumam muzejā pieejams bezmaksas ceļvedis "Mākslas pētnieks: laikmetīgā māksla", kurā atrodami gan dažādi uzdevumi, gan tematiskā vārdnīca, kas ļauj intriģējošā veidā iepazīties ar ekspozīciju. Ģimenes ceļvedi var saņemt Mākslas muzeja "Rīgas Birža" kasē vai iepriekš lejupielādēt no mājas lapas www.lnmm.lv/lv/lnmm/info/learn/programs/pasakumi/family-guide-art-explorer-contemporary-art/, izdrukāt un paņemt līdzi. Labāk orientēties aktuālās mākslas tendencēs palīdzēs arī izstādes katalogs, kurš ir bez maksas lejupielādējams Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "TÊTE-À-TÊTE" mājas lapā www.tat.lv.

10. oktobrī plkst. 13.00 "Rīgas Birža" aicina uz Ģimenes dienu "Neparastā māksla", kad vecākiem ar bērniem vecumā no 4 līdz 12 gadiem būs iespēja apskatīt izstādi muzejpedagoga vadībā, ieraudzīt izcilus laikmetīgās mākslas paraugus un piedalīties radošajās darbnīcās. Eksperimentējot ar krāsām un otu vietā izmantojot balonus, pasākuma dalībnieki kopīgi radīs unikālu mākslas darbu. Savukārt lai atmiņas par muzeja apmeklējumu saglabātos ilgāk, ikviens varēs apdrukāt līdzpaņemto audumu vai apģērbu sietspiedes tehnikā ar Dmitrija Gutova instalācijas "Gondola" motīvu.

Pasākumā vietu skaits ir ierobežots (30 dalībnieki). Materiāli līdzi ņemšanai: gaišs gluds kokvilnas audums vai apģērba gabals. Dalības maksa: EUR 2,85 no personas. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni (+371) 67 357536 vai e-pastu Ieva.Andzane@lnmm.lv.

Laikmetīgās mākslas izstāde "Ar septiņjūdžu zābakiem. Pirmā pietura – Dānija", kas notiek Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "TÊTE-À-TÊTE 2015" ietvaros, sniedz ieskatu Tenderas Mākslas muzeja (Kunstmuseet i Tønder) krājumā. Šis ir pirmais projekts izstāžu ciklā, ar kuru Borisa un Ināras Teterevu fonds sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju vēlas iepazīstināt Latvijas skatītājus ar Baltijas jūras reģiona muzeju labākajām mūsdienu mākslas kolekcijām laikā, kamēr tiek celts Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs.

Izstāde būs atvērta līdz 25. oktobrim.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация