"Diļļu diena Pārdaugavas diļļu dārzos"

Sandra Zobena, 02.10.2015., 07:27

No 6. oktobra Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, skatāma izstāde/spēle "Diļļu diena Pārdaugavas diļļu dārzos", kas veltīta Māra Čaklā bērnu dzejai. Izstādes atklāšana 6. oktobrī plkst. 14.00.

"Diļļu diena Pārdaugavas diļļu dārzos"Dzejniekam Mārim Čaklajam šogad apritētu 75. gadskārta. Izstādes nosaukums radies, apvienojot divu dzejoļu nosaukumus – Māra Čaklā "Diļļu diena" un Ojāra Vācieša dzejoli par Pārdaugavas diļļu dārziem.

Likumsakarīgi, ka izstāde notiek Ojāra Vācieša muzejā, jo Māris Čaklais šeit vienmēr ir bijis savējais. Un abu dzejnieku daiļradē nozīmīgu vietu ieņem bērnu dzeja. Par Māra Čaklā bērnu dzeju runāts maz, tā vairāk zināma, pateicoties Ēŗika Ķiģeļa mūzikai – "Aprīļa pilini", "Jānītis pīpē", "Zušu dziesma" un citas. Tās joprojām ir tautā iemīļotas dziesmas, kaut reti kurš atminas, ka to vārdu autors ir Māris Čaklais.

Izstādes autori muzeja mazajiem apmeklētājiem vēlas pastāstīt par tādiem spilgtiem dzejas tēliem kā Minku parks, Perpendikuls un Dillī Dallī, kas vidējai paaudzei asociējas ar bērnības multfilmām un krāsainajām dzejas grāmatiņām.

Izstāde veidota kā spēle pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, lai ar dažādu uzdevumu palīdzību labāk iepazītu Māra Čaklā dzejas tēlus. Izstādē apskatāmi unikāli fotomākslinieka Gunāra Janaiša uzņemtie Māra Čaklā portreti.

Tuvāka informācija: www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация