"Gaismaskoks. Jauno māksla" Rīgas mākslas telpā

Kristīne Lipenite, 04.09.2015., 10:31

No 5. septembra plkst. 18.00 Rīgas mākslas telpas Intro zālē "Baltās nakts" programmas ietvaros aicinām uz jauno autoru laikmetīgās mākslas izstādi "Gaismaskoks. Jauno māksla". Izstāde apskatāma līdz 13. septembrim.

"Gaismaskoks. Jauno māksla"Gaisma izstādē ir nozīmīgākais izteiksmes līdzeklis, iedvesmas un izpētes avots. Jaunie autori pētījuši tās iedarbību uz dažādiem materiāliem, tās īpašības un gaismas avotu raksturu, īstenojot idejiski piesātinātus un arī tehnoloģiski sarežģītus darbus, interpretējot "Baltās nakts" tēmu. Savukārt, izstādes nosaukumā ietvertais "Gaismaskoks" ir izstādes centrālais mākslas objekts, kas tēlaini apliecina kopējo ideju par gaismas vispārcilvēcisko un pozitīvo enerģiju.

Izstādē aplūkojams autora Artūra Novika interaktīvais objekts, kas aicinās izstādes apmeklētāju iedegt pašiem savu gaismas koku. Radītais mākslas objekts mirdzēs, tikai sadarbojoties vairākiem cilvēkiem, ne vienatnē, tā apliecinot mīlestības un draudzības enerģijas spēku. Interaktīvi būs arī citi izstādes darbi, piemēram, uzvelkot Varas cimdu (Varas cimds, autore Gundega Čīma) būs iespēja apjaust savu spēku ietekmēt apkārtējo vidi, tāpat arī ikviens varēs vērot kā mainās pilsēta dienas un nakts apgaismojumā (No putna lidojuma, autore Marija Helēna Kuzņecova), vai papildināt luminiscējošo zīmējumu kolekciju.

Izstādes autori ir Latvijas mākslas skolu audzēkņi un absolventi. Izstādes darbi ir daļa no Latvijas ekspozīcijas 2014. gada nogalē Tallinā notikušajā starptautiskās jauniešu laikmetīgās mākslas triennālē Eksperimenta!, ko organizēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Izstādes ietvaros 11. septembrī plkst. 12.00 sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru notiks publiska diskusija "Laikmetīgās mākslas vieta Latvijas kultūrizglītībā", aicinot mākslas skolu pedagogus dalīties ar veiksmīgiem piemēriem savā mākslas mācīšanas pieredzē, meklējot laikmetīgas mācīšanas un laikmetīgas mākslas iepazīšanas kopsakarības.

No 8. līdz 12. septembrim Rīgas mākslas telpas darba laikā aicinām Latvijas mākslas skolu skolēnu uz īpašām ekskursijām izstādē, iepazīstinot ar laikmetīgās mākslas principiem, pašiem līdzdarbojoties izstādes ekspozīcijā (apmeklējumu lūgums pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67322234 uz Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļu).

Projektu atbalsta Rīgas dome.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация