Galerijā "Durvis" tiks atklātas divas izstādes

Gundega Rugāja, 09.07.2015., 07:22

11. jūlijā plkst. 12.00 Galerijā Durvis (Brīvības laikumā 21, Tukumā) Alberta Franciska Pauliņa gleznu izstādes "Mans Tukums" un Zaigas Reimanes "Keramika" atklāšana.

Alberts PauliņšAlberts Pauliņš pamatā ir ainavists. Strādā arī klusās dabas žanrā, gleznojis arī portretus un aktus. Mākslinieks glezno īpašā vietā, darbnīcā, ko savulaik cēla Kārlis Neilis, vēlāk darbnīcā strādāja Ansis Artums. Šajā radošajā vietā tapuši darbi arī šai izstādei - Tukuma mazpilsētas ainavas ar šaurajām ieliņām, kokiem un mākoņiem un Tukuma novada daba ar mežu un ūdeņiem. Tukums Pauliņa gleznās ir trauksmains, neizskaistināts, ideju pilns un darbīgs. Tāds, kāds tas ir patiesībā.

"Savā mākslā esmu tradicionāls un nekādi nevaru sevi pieskaitīt pie avangardistiem vai laikmetīgās mākslas pārstāvjiem. Mākslā ir viena noteikta pilnīgi neapstrīdama vērtība, un tā ir katra mākslinieka tikai viņam raksturīgais mākslinieciskais rokraksts, viņa neatkārtojamais pasaules redzējums, tēmu loks, kas atklāj autora iekšējo pasauli. Jūtos atbildīgs par to, ko gleznoju un kādu iespaidu tas atstāj uz skatītāju, mākslā un pasaulē cenšos redzēt labo un skaisto", teic mākslinieks.

A. Pauliņš ir Tukuma mākslinieku grupas biedrs kopš 1978. gada un Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1990. gada. Mākslinieks ieguvis nozīmīgus apbalvojumus - 1987. gadā konkursa izstādes "Nīca" prēmijas laureāts, 2003. gadā "Gada balva par nozīmīgāko izstādi provinces muzejā", 2003. gadā "Gada balva par sasniegumu glezniecībā izstādē "Rudens - 2003", 2008. gadā saņemts Tukuma pilsētas domes atzinības raksts pateicībā par ieguldīto darbu Tukuma pilsētas labā.

Savukārt Zaigai Reimanei šī ir jubilejas gada izstāde. Kopš 1974. gada Reimane ir tukumniece, dzīvo un strādā Tukumā. Strādājusi par mākslinieci dekoratori, veidojusi svētku noformējumu kultūras namos, rūpnīcās un patērētāju biedrībās, Tukuma rajona apvienības "Daiļrade" keramikas cehā, pasūtījumi sabiedrisko telpu noformējumam.

Zaiga ir daudzpusīga personība, kas jau daudzu gadu garumā dažādos mākslas veidos cenšas izpaust savu radošo redzējumu. Daudziem pazīstama kā keramiķe. Darbi šamotā un porcelānā, eksperimenti ar glazūrām. Apguvusi arī dažādas rokdarbu tehnikas, gleznojusi pasteļu un akvareļtehnikās. Ievērojamākie darbi un izstādes ir sienas panno Irlavas bērnu namā, Vānes ciema dzimtsarakstu nodaļas un Tukuma kapličas noformējums. Par sirdsdarbu uzskatāma Pastariņa muzeja ekspozīcija (1989). Zaiga Reimane ir aktīva Tukuma mākslinieku grupas dalībniece ,vairākus gadus darbojusies arī Tautas lietišķās mākslas studijā "Durbe".

Par atskaites punktu savā radošajā darbībā māksliniece uzskata personālizstādi "Mana muļķība, mani dārgumi" Audēju darbnīcā Smilšu ielā (1990), kur risināta viņai tuvā rūķu tēma. Iedvesmu darbiem rod tautas dziesmās, Aleksandra Čaka dzejā, pārdomās par pasaules būtību un cilvēka dzīves jēgu. Māksla Zaigai Reimanei ir vajadzība, kurā viņa "sēž ar prātu un sirdi jau no dzimšanas". Zaigu Reimani saista jaunas tehnoloģijas, neiepazītas tehnikas. "Darbi rodas vispirms prātā, tad dvēselē un pēc tam rokas pašas idejas realizē", tā par savu radošo darbu saka pati māksliniece.

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация