Izstāde "Baltica Latvijā"

Iluta Beķere, 10.07.2015., 11:02


Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica" Latvijā notiek jau desmito reizi, Kultūras un tautas mākslas centrā "Ritums" no 10. jūlija līdz 2. augustam ir apskatāma izstāde "Baltica Latvijā".

Izstāde "Baltica Latvijā"Festivāla tēma šogad ir "Mantojums", kuru mūsdienās kopj un nodod nākamajām paaudzēm vairāk nekā 200 etnogrāfiskie ansambļi un folkloras kopas. Latvijas Folkloras biedrības CIOFF Nacionālās sekcijas vadītāja Liāna Ose par festivālu saka: "Tas ir mūsu tautas Mantojums - 27 gados izdziedāts tautasdziesmu Ceļš no Saules, Pasaules, Jūras un Zemes līdz Ģimenei, Darbam un Mūsmāju Zīmēm."

Festivāls "Baltica" pats par sevi ir kultūras mantojums, jo tas notiek jau 28.reizi, bet tieši Latvijā 10. reizi. Atzīmējot šo notikumu, ir izveidota izstāde, kuras mērķis ir atklāt pēc iespējas vairāk 10 Latvijas festivālu laikā uzkrātos vizuālos, unikālos un reālos materiālus. Tādejādi tiek atspoguļots trauksmainais laiks, kad politiskā ideoloģija folklorai nebija labvēlīga, kā arī mūsdienas, kad uzsvars tiek likts uz mantojuma saglabāšanu un tālāk nodošanu.

Izstādes kuratore Ieva Saulīte atzīst, ka izstādē "Baltica Latvijā" lielāka uzmanība tiek pievērsta tam, lai būtu apskatāmi pēc iespējas vairāk vizuāli, kā arī taustāmi materiāli – Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" mantojums. Pēc izstādes tai speciāli izgatavotās planšetes aizceļos un tiks izstādītas kultūras centros, tautas namos, saieta namos un bibliotēkās dažādās Latvijas pilsētās, apdzīvotās vietās.

No 15. jūlija līdz 29. jūlijam iespējams apmeklēt izstādi "Baltica Latvijā" arī Doma laukumā, kur uz desmit stendiem ar fotogrāfijām, plakātiem, pazīstamu cilvēku atmiņu stāstiem un citātiem tiks izstāstīts Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" stāsts Latvijā.

Ieeja bez maksas.

Izstāde tapusi ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация