Izstāde "Indivīds"

Uldis Pētersons, 10.08.2015., 10:57

No 13. augusta līdz 31. augustam "Pop–up" galerijā būs apskatāmā mākslinieku Alvīnes Bautras un Anša Rozentāla izstāde "Indivīds". Indivīds – dzīva būtne, kas atšķiras no pārējiem.

Izstāde "Indivīds"Alvīne Bautra un Ansis Rozentāls savos darbos meklē atbildes par indivīda vietu sabiedrībā, laikā, telpā un tā dvēseles attīstību no dzimšanas līdz nāvei. Tomēr, meklējot atbildes uz šiem jautājumiem, viņi risina ne mazāk svarīgu jautājumu, kas saistīts ar pašu individualitātes meklējumiem glezniecībā. Alvīne Bautra mēģina saskatīt un attēlot, kā ārējo un iekšējo apstākļu ietekmē notiek indivīda transformācija, kas izmaina tā domāšanu un uzvedību. Tomēr galvenais jautājums ir, cik ļoti ārēji mainās pats cilvēks, kamēr tā iekšējā būtība paliek nemainīga. Tikmēr Ansis Rozentāls savos darbos, izmantojot telpu, pēta indivīda dzīves ceļu, uzsverot tā vientulību un skaistumu, kuru nākas izbaudīt ikvienam, lai arī cilvēks savā dzīves ceļā nav vientuļš, viņš to veic vienatnē. Šī jau ir otrā Alvīnes un Anša kopizstāde, pirmā "Izsvītrots, Sasvītrots. Pasvītrots." notika 2011. gadā.

Ansis Rozentāls. Dzimis 1989. gadā, dzīvo un strādā Rīgā. 2009. gadā absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu. Pašreiz studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļā. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2009. gada. Konkursa "Paint the Blade" 1. vietas ieguvējs 2013. gadā. Darbi atrodas kolekcijās Latvijā, Krievijā, Turcijā, Amerikā, un Ēģiptē.

Alvīne Bautra. Dzimusi 1990. gadā, dzīvo un strādā Rīgā. 2010. gadā absolvējusi Arhitektūras nodaļu Rīgas Celtniecības koledža. Pašreiz studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļā. 2014. gadā apmaiņas programmas ietvaros studējusi Kunsthochschule Berlin Weissensee. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2011. gada. Piedalījusies "Kuboshow Mākslas Mese" Vācijā 2014. gadā. Darbi atrodas privātajās kolekcijās Latvijā, Krievijā, Skotijā, Norvēģijā, Vācijā, un Ēģipte.

Izstādes atklāšana norisināsies 13. augustā plkst. 19.00. Norises vieta: Dzirnavu iela 67, "Galleria Riga", 6. stāvs, Rīga.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


Войтирегистрация