Izstāde "Latvijas vīnogas un vīndarība 2015"

Elīna Pekšēna, 21.09.2015., 07:17

No 24. līdz 26. septembrim Latvijas Dabas muzejā būs apskatāmi vairāk nekā 100 dažādu vīnogu paraugu un vērtējami Latvijas augļu vīni.

"Latvijas vīnogas un vīndarība 2015"Lai arī šogad vīnogu audzētājiem dārzos jāsastopas ar nopietniem miltrasas postījumiem un laika apstākļu dēļ ogas ienākušās vēlāk, dārzkopji izstādei sarūpējuši plašu klāstu Latvijā audzētu vīnogu paraugu no Bauskas, Viesītes, Pūres, Sabiles, Rendas un citām vietām. Eksponētie vīnogu šķirņu paraugi iegūti dažādos audzēšanas apstākļos – atklātā laukā, dārzā, pie sienas vai siltumnīcā.

Dabas muzejā savu veikumu apmeklētājiem izrādīs selekcionārs Gunvaldis Vēsmiņš, kolekcionāri Gvido Dobelis, Gatis Kužums, Ģirts Miķelsons, Ēvalds Piļka, bioloģiskās saimniecības vadītāja Gunta Niedra, Sabiles Vīna kalna kopēja Smaida Dzērve, vīnkopji Mārtiņš Barkāns, Mārtiņš Vāgners kopā ar Valdi Bierānu, kā arī citi vīnogu audzētāji.

Ceturtdien, 24. septembrī, plkst. 13.00 būs iespēja noklausīties Gunvaldi Vēsmiņu un tikties ar visiem izstādes dalībniekiem.

Izstādē katru dienu varēs saņemt konsultācijas par pareizu stādu izvēli, vīnogu kopšanu un veselības stiprināšanu, kā arī pasūtīt vīnogulājus nākamajam gadam. Savā pieredzē dalīsies Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības eksperti. Atsevišķā zālē būs iespēja iepazīties ar vīna darināšanu Latvijā un vīna paraugiem.

Izstādes atklāšana notiks 24. septembrī plkst. 13.00 Latvijas Dabas muzeja konferenču zālē 6. stāvā.

Izstādes darba laiks: C. – no 13.00 līdz 19.00; P.,S. – no 10.00 līdz 17.00.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


Войтирегистрация