Izstāde "RĀMI, RĀMI"

Ieva Taranda, 29.06.2015., 10:55

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas 2015. gada absolventu diplomdarbi: glezniecība, grafika, tēlniecība, 3D, datorgrafika, video, animācija un foto.

Izstāde "RĀMI, RĀMI"Izstādē "RĀMI, RĀMI" eksponēti JRRMV 2015.gada absolventu diplomdarbi, kuri veidoti pēdējā mācību gadā. Mākslas darbi ir jauno mākslinieku pirmais nopietnais pieteikums Latvijas profesionālajā mākslas vidē.

Autoru darbos redzams tagadnes, pagātnes un nākotnes apskats, kā arī garīgie un mākslinieciskie meklējumi, kas attēloti gan māksliniekiem zināmās, gan jaunās tehnikās. Autori pievēršas arī sabiedrībā aktuālām problēmām un meklē tām alternatīvus risinājumus.

Par izstādes nosaukumu Rasa Pavilona (JRRMV š.g. absolvente) stāsta: ""RĀMI, RĀMI" sākumā bija tikai homoformas "prikols", apspēlējot un sasaistot skolas logotipu un apstākļa vārdu. Mums atbilstošā nozīme slēpjas šajā jēdzienā kā sava veida mantrā. Sevi mierinošos vārdus: "Rāmi, rāmi" sakām trīcošām rokām brīdī, kad "uzkaras" ilustrators, kursabiedram uznāk "melnie" vai suns apēdis gleznošanas mājasdarbu. Tieši tad, kad stress sit no līdzsvara, mēs izlaužamies no "rāmjiem" un atrodam jaunus risinājumus."

Līdzīgi kā izstādes nosaukums, kas apzīmē sava veida izkāpšanu no rāmjiem, izstādē redzamie darbi "izlaužas" no akadēmiskajiem rāmjiem. Tie pārkāpj klasikas robežas un iegūst laikmetīgās un konceptuālās mākslas statusu, aicinot skatītāju atbrīvoties no pieņemtajiem mākslas kanoniem un vienkārši baudīt jauno mākslinieku domu lidojumu.

Izstādes kuratori un ekspozīcijas autori – JRRMV absolventi.

Izstādes vizuālā dizaina noformējuma autori – JRRMV absolventi Ingūna Ziemele un Miķelis Mūrnieks.

Izstādi atbalsta: Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola, Jaņa Rozentāla skolas atbalsta fonds.

Izstāde "RĀMI, RĀMI" no 30.06 līdz 31.07 apskatāma Kalnciema ielā 14, Rīgā.

Izstādes darba laiks: No pirmdienas līdz piektdienai: 11.00–18.00; Sestdien: 12.00–17.00; Svētdien slēgts.

Izstādē piedalās JRRMV 2015. gada diplomandi: Aleksandrs Breže, Jekaterina Česnokova, Armands Freibergs, Kristaps Freimanis, Dārta Galvāne, Agnese Grundmane, Brenda Jansone, Linda Justa, Katrīna Kalniņa, Stella Kaprāne, Lāsma Kasatkina, Maija Kikuste, Alise Klimkāne, Valta Klints, Laura Skulme, Monta Kurzemniece, Agate Lielpētere, Rebeka Lukošus, Gļebs Maiboroda, Miķelis Mūrnieks, Rasa Pavilona, Ņika Popkova, Linda Puriņa, Luīze Rukšāne, Laura Skulme, Paula Stutiņa, Jānis Šneiders, Jurģis Vītiņš, Lāsma Zeimule, Ingūna Ziemele.

Kvalifikācijas darbu vadītāji: Baiba Damberga, Kaspars Groševs, Dzintars Krūmiņš, Mārtiņš Lablaiks, Raimo Lielbriedis, Oskars Pavlovskis, Kristaps Strauts, Elita Svikle, Ieva Taranda, Matīs Zvaigzne.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


Войтирегистрация