Izstāde "Sveiciens saulei!"

Inita Paegle, 13.07.2015., 13:06

Šogad, no 11. jūlija līdz 11. augustam Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma četru Latgales mākslinieču gleznu izstāde "Sveiciens saulei!".

Radošā apvienība "V.I.V.A." (no kreisās Agra Ritiņa, Ilze Griezāne, Vēsma Ušpele, Vija Stupāne)Izstādē skatāmas mākslinieču Vēsmas Ušpeles, Ilzes Griezānes, Vijas Stupānes un Agras Ritiņas gleznas. Mākslinieču kopīgā radošā sadarbība aizsākusies apmēram 2006. gadā, kad mākslinieces uzsāka kopīgi doties plenēros, lai gleznojot dalītos pieredzē, pārdzīvojumos, atpūstos, smeltos spēku un pārliecību par izvēlētā radošā ceļa nepieciešamību. Ilgstošā kopsadarbība ir apliecinājums gleznotāju personību stiprumam, jo tikai pārliecināti mākslinieki var tik ilgstoši strādāt viens otram līdzās, papildinot viens otru, saglabājot individuālo raksturu, vēl vairāk – to izkopjot un ar katru radošo darbu atrādīšanu publiski apliecināt, ka radošais individuālais rokraksts tiek izkopts arvien pilnīgāk.

Mākslinieces apvieno ne tikai kopīgi plenēri un izstādes, bet arī dzīvesvieta – Latgale, mācības Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolā, bakalaura studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē un, protams, vēlme gleznot.

Šobrīd mākslinieces savu radošo apvienību dēvē – V.I.V.A. – to veido gleznotāju vārdu saīsinājumi, kaut gan iepazīstot mākslinieces tuvāk un redzot viņu darbus ir vēlme uzsaukt – "VIVA!", kas no latīņu valodas tulkojumā nozīmē– "DZĪVI!". Un tāda ir šīs radošās savienības izpratne par to, ko viņas redz visapkārt un ar mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem pārvērš visu sajūtās, emocijās un pārliecībā.

Izstādē "Sveiciens saulei!" Latgales mākslas un amatniecības centrā ir skatāmas vairāk nekā 20 autorgleznas, kurās attēloti ziedi, dzīvnieki, dabas ainavas, viss tas, kas mums ik vienam ir tik mīļš un saprotams.

Visus tos, kurus ir ieinteresējusi izstāde, to varēs apskatīt līdz šī gada 11. augustam Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация