Tautas lietišķās mākslas izstāde "Vasaras raibumi" Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems"

Baiba Pilāne, 02.07.2015., 08:21

Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" 2. stāva vestibilā līdz 2. augustam apskatāma tautas lietišķās mākslas izstāde "Vasaras raibumi" - Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" Tautas lietišķās mākslas studijas (TLMS) "Ceplis" keramika un TLMS "Rītausma" rokdarbi, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" TLMS "Vasa" pinumi un TLMS "Plastika" ādas plastikas darbi.

TLMS "Ceplis" dalībniece Anna BēķeRīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" par tradīciju ir kļuvis vasarā rīkot izstādi, kurā ar krāsainiem un dzīvespriecīgiem darbiem piedalās vienlaikus vairākas tautas lietišķās mākslas studijas. Četru studiju dalībnieki strādā atšķirīgās tehnikās un no dažādiem materiāliem tapušie darbi vienlaikus izceļ un papildina viens otru.

Tautas lietišķās mākslas studijas "Ceplis" vadītājas Vijas Voses vadībā keramiķi darina traukus gan tradicionālās formās, gan izmantojot mūsdienīgas tehnikas un glazūras.

Tautas lietišķās mākslas studijas "Rītausma" rokdarbnieces nodarbojas ar adīšanu, tamborēšanu un mezglošanu. Dažādās rokdarbu tehnikās tiek gatavoti gan apģērbi, gan aksesuāri. Studijas vadītāja Biruta Bīriņa un dalībnieces ar amatu prasmju demonstrējumiem bieži piedalās brīvdabas pasākumos Iļģuciemā un citviet Rīgā.

Tautas lietišķās mākslas studijas "Plastika" vadītājas Džeimas Kriķes iedvesmoti dalībnieki apgūst un aizvien pilnveido ādas mākslinieciskās apstrādes iespējas un veidus. Darbu klāsts ir ļoti plašs - grāmatu, viesu grāmatu iesējumi ādas vākos ar dažādu veidu un stilu noformējumu, kārbas dažādiem mērķiem, somas, jostas un citi aksesuāri.

Tautas lietišķās mākslas studijas "Vasa" dalībnieki, vadītājas Maijas Maskalānes vadībā, darina filigrānus pinumus no kārkliem, egļu un priežu saknēm, meldriem, doņiem, salmiem, bērzu tāsīm u.c. dabas materiāliem. Studijas pastāvēšanas laikā pinēji ir piedalījušies daudzās izstādēs un kultūras sarīkojumos ne tikai Rīgā, citās Latvijas pilsētās un novados, bet arī ārpus Latvijas.

Ieeja izstādē bez maksas.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация