Jāņa Oša gleznu izstāde

Mākslas galerija "Jēkabs", 13.07.2015., 13:04

No 8. jūlija līdz 7. augustam mākslas galerijā "Jēkabs" (Jēkaba ielā 26/28) būs apskatāma gleznotāja Jāņa Oša (1926–1991) gleznu izstāde. Izstādē būs eksponētas 20 gleznas.

Jānis Osis ir izcils tonālās glezniecības meistars, savos darbos radījis pārsteidzošus telpas, apjomu un materialitātes iespaidus. Viņa daiļradi raksturo viegls, atraisīts gleznojums un lakonisks krāsu risinājums. Jānis Osis ir strādājis klasiskajā eļļas, dažkārt temperas tehnikā vai jauktā tehnikā, izmantojot dažāda sastāva krāsas. Eļļas glezniecībā viņš ir sasniedzis akvarelim piemītošo vieglumu un caurspīdīgumu. Savu virzienu glezniecībā mākslinieks ir radis jau pēdējos studiju gados – tie ir zvejniekciemi ar raksturīgajām ostām, un piestātnēm, laivām un kuģīšiem, tīklu būdiņām un pludmalēm. Ziemeļbaltijas piekrastes ainavu gleznojumi ieņem nozīmīgu vietu viņa daiļradē visa mūža garumā. Līdztekus jūras tēmai, māksliniekam nozīmīga bijusi daba arī citās tās izpausmēs – laikā no 1940. līdz 1961. gadam gleznotajās ainavās redzams tā sauktais zaļais periods, ko raksturo zaļo krāstoņu daudzveidīgās gradācijas.

Jāņa Oša gleznu izstāde

Jāņa Oša darbi atrodas gan Latvijas un ārvalstu muzeju kolekcijās, gan privātkolekcijās. Mākslinieka diplomdarbs "Latviešu zvejnieki" ir guvis plašu atzinību un 1956. gadā eksponēts 28. Venēcijas biennalē. Grupu izstādēs mākslinieka darbi ir eksponēti ne tikai Latvijā un bijušās PSRS teritorijā, bet arī Austrijā, Lielbritānijā, ASV, Meksikā, Francijā, Šveicē, Kanādā un citviet.

Jāņa Oša gleznu izstāde

Mākslas galerijā "Jēkabs" gleznotāja Jāņa Oša darbi būs aplūkojami līdz 7. augustam darba dienās no 12.00 līdz 18.00. Vairāk informācijas: www.paintings.lv.

Mākslas galerija "Jēkabs" atrodas Jēkaba ielā 26/28, k.2., Rīgā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация