Ķirbju parāde Dabas muzejā

Ieva Brūna, 21.10.2015., 11:42

Ar krāšņu rudens izstādi "Ķirbis jūs veselībai 2015" Latvijas Dabas muzejs priecēs ikvienu interesentu no 28. oktobra līdz 1. novembrim.

Ķirbju parāde Dabas muzejāAr ķirbjiem un ķirbjaugiem iepazīstinās, konsultēs un lekcijas vadīs kompetentie Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri.

Vienmēr pēc labi padarīta darba ir patīkami redzēt augļus. Tieši tāpēc jau tradicionāli oktobra beigās kā rudens vēstneši uz parādi Dabas muzejā ierodas lielās ogas – ķirbji. Šogad izstādē piedalīsies jau zināmie kluba biedri - Inta Lielbārde ar ģimeni no Rūjienas ar 80 ķirbju šķirnēm un to izstrādājumiem un dārzniecība "Neslinko" no Baložiem, kuri mazākajiem muzeja apmeklētāji par prieku rādīs "oranžos gulbīšus" un "grumbuļainos krokodilīšus". Pirmo reizi izstādē piedalīsies Jānis Andersons no Siguldas novada ar saviem ražas augļiem. Arī muzeja kafejnīca "Cielava" sastādījusi īpašu ēdienkarti, iekļaujot veselīgo ogu savā piedāvājumā.

Izstādes laikā aicinām visus interesentus apmeklēt izglītojošas lekcijas, kurās ar savu pieredzi dalīsies zinošie Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri. Lekcijas norisināsies muzeja 6. stāva konferenču zālē:

  • Trešdien, 28. oktobrī plkst. 12.00 "Ķirbju un ķirbjaugu audzēšana, pielietošana". Lekciju vada Artūra Sildes DEK "Tomāts" kluba valdes locekļi Irina Hruškaja un Arvīds Neimanis (krievu valoda);
  • Ceturtdien, 29. oktobrī plkst. 12.00 "Ķirbju audzēšana". Lekciju vada Artura Sildes " Tomāts" valdes priekšsēdētāja Sarma Žarčinska (latviešu valoda);
  • Piektdien, 30. oktobris plkst. 12.00 "Ķirbju, meloņu audzēšana mazdārziņos". Lekciju vada Artūra Sildes DEK " Tomāts" valdes priekšsēdētāja Sarma Žarčinska (latviešu valoda).

Lekciju apmeklējums ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti.

Izstādes atklāšana notiks 28. oktobrī plkst. 11.00 muzeja 2. stāva izstāžu zālē. Izstādes darba laiks: T., P., S., Sv. – 10.00 – 17.00; C.– 10.00 – 19.00.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab


Войтирегистрация