Konkurss māksliniekiem "Jā/NeATKARĪBA-2015"

Agnese Bule, 23.10.2015., 10:39

Sveicot Latviju dzimšanas dienā, Jūrmalas kultūras centrs un Mākslinieku nams jau ceturto gadu pēc kārtas aicina māksliniekus piedalīties konkursa izstādē ar laikmetīgiem un sociāli aktīvi ievirzītiem mākslas darbiem par tēmu – Latvijas neatkarība.

Konkurss māksliniekiem "Jā/NeATKARĪBA-2015"Konkursa virsrakstā ietvertais pretstatu princips sniedz māksliniekiem papildu iespēju radošām izpausmēm, piemēram, domājot par atkarību no neatkarības jeb neatkarības atkarību. Varbūt Latvija un Latvijā dzīvojošie cilvēki ir pieraduši pie savas neatkarības un pat kļuvuši no tās atkarīgi? Vai neatkarība Latvijā ir kā saistīta ar valsts un cilvēka brīvību?

Konkursam iesniegtie mākslas darbi tiks izstādīti izstādē "Jā/NeATKARĪBA-2015" vairākās Jūrmalas vietās: Jūrmalas Mākslinieku namā, Jūrmalas pilsētas domes vestibilā un Kauguru kultūras namā no 2015. gada 10. novembrim līdz 5. decembrim. Izstādes atklāšana notiks 10. novembrī plkst. 18.00 Mākslinieku namā, Muižas ielā 6.

Labāko konkursa dalībnieku apbalvošanai paredzētais balvu fonds:

  • 1. prēmija – EUR 700;
  • 2. prēmija – EUR 500;
  • 3. prēmija – EUR 300;
  • skatītāju balva – EUR 300.

Konkursa mērķi:

  • rosināt māksliniekus radīt jaunus, saturīgus, sociāli aktīvus mākslas darbus par Latvijas neatkarības un Latvijas dzimšanas dienas tēmu;
  • veicināt un materiāli atbalstīt mākslinieku radošo darbību;
  • popularizēt Jūrmalas pilsētu, Jūrmalas Mākslinieku namu kā aktīvu Latvijas mēroga kultūras un mākslas centru.

Konkursu rīko Mākslinieku nams sadarbībā ar Jūrmalas kultūras centru. Konkursu finansē Jūrmalas pilsētas dome.

Konkursā var piedalīties ikvienā vizuālās mākslas jomā strādājošie Jūrmalas un Latvijas mākslinieki, vēlams profesionāļi, bez vecuma ierobežojuma.

Māksliniekiem gatavie darbi jāiesniedz līdz 2015. gada 30. oktobrim plkst. 19.00, nogādājot tos uz Mākslinieku namu (adrese: Muižas ielā 6, Bulduri, Jūrmala, LV-2010). Darbus vērtēs un ekspozīcijai atlasīs īpaša žūrija. Vērtēšanas rezultātā atbilstošākie darbi tiks nominēti kā 1., 2. un 3. vietas ieguvēji. Paredzamais iesniegto mākslas darbu izvērtēšanas laika periods: no 1.–7. novembrim. Konkursa rezultātu paziņošana un laureātu apbalvošana notiks izstādes atklāšanā 10. novembrī plkst. 18.00. Par konkursa izstādes darbiem notiks skatītāju balsošana, visvairāk skatītāju balsu saņēmušajam darbam tiks piešķirta skatītāju balva. Skatītāju balvas uzvarētājs tiks izziņots līdz 2015. gada 20. decembrim.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация