Liepājnieki tiek aicināti Biedrības namam 80 gadu jubilejā dāvināt fotogrāfijas

Laura Giptere, 06.07.2015., 07:50

Šogad tiek atzīmēta Liepājas Latviešu biedrības nama 80. gadadiena un, atzīmējot šo jubileju, Biedrības nams paredzējis izveidot vēsturisku izstādi, kur redzami mūsu vectētiņi un vecmāmiņas, krustvecāki un citi radi smalki šūdinātos vakartērpos un smokingos 30-to gadu ballēs.

Liepājas Latviešu biedrības nams pirmo reizi savas durvis vēris 1935. gada 27. oktobrī. Šogad apritēs 80 tā pastāvēšanas gadi. Vēsturiski Biedrības nams ir slavens ar dažādu organizāciju un biedrību rīkotajām ballēm, saviesīgiem vakariem, sarīkojumiem, uz kuriem dāmas un viņu pavadoņi ierodas elegantos vakartērpos un greznos aksesuāros. Šī gada oktobrī, kad Liepājas Latviešu biedrības nams savu jubileju atzīmēs retro stila svētku ballē, ir paredzēts veidot izstādi no liepājnieku privātajiem fotoalbūmiem, tādējādi atceroties, kā cilvēki izskatījās, kad apmeklēja saviesīgus pasākumus un balles 30-tajos gados.

30-to gadu mode

Lai izstādi būtu iespējams izveidot, ir nepieciešama liepājnieku vēlme iesaistīties, tādēļ Biedrības nama direktore Vita Hartmane aicina ieskatīties vecmāmiņu foto albūmos un celt gaismā senās fotogrāfijas kopīgai aplūkošanai. "Pie reizes arī derēs "noņemt šniti", lai pašūtu tērpu Biedrības nama 80. jubilejas Retro ballei 30-to gadu stilā," norāda V. Hartmane.

30-to gadu mode

Biedrības nams aicina 30-to gadu fotoattēlus, kuros iemūžinātie cilvēki redzami dažāda veida svētku sarīkojumos un ir tērpušies krāšņos tērpos, atnest uz Biedrības namu personīgi vai sūtīt pa pastu (Liepājas Latviešu biedrības namam Rožu laukumā 5/6, LV-3401, norādot – fotoizstādei). Fotogrāfijas īpašniekam ir jānorāda vārds, uzvārds, kontakttelefons; redzamās personas vārds, uzvārds; foto uzņemšanas gads, vieta, pasākums. Attēli tiek pieņemti līdz 20. septembrim. Visi attēli tiks apkopoti vienā kolekcijā un pēc izstādes tiks saglabāti Biedrības nama arhīvā – par piemiņu nākamajām paaudzēm.

30-to gadu mode

Kā zināms, tad 30-to gadu mode nekur nav pazudusi un krāšņais retro stils ir aktuāls arī mūsdienās. Tā pat kā agrāk, arī šodien cilvēki labprāt ietērpjas šikos kostīmos un apmeklē saviesīgus pasākumus, tāpēc liepājnieki ir aicināti jau tagad gatavoties īpaši greznajai jubilejas ballei.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация