"Līvānu stiklotie stāsti"

Inita Paegle, 11.11.2015., 10:13

Šogad, no 1. maija līdz 30. decembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tiek realizēts Latgales reģiona attīstības aģentūras apstiprinātais projekts "Līvānu stiklotie stāsti".

"Līvānu stiklotie stāsti"Līvāni ir stiklinieku pilsēta, ar spēcīgām stikla izstrādes tradīcijām. Masveida stikla izstrāde Līvānos šobrīd ir apstājusies, bet nav apstājies darbs pie Līvānu stikla muzeja pilnveides un attīstības.

Pateicoties VKKF Latgales kultūras programmas projektu konkursam tika iesniegts un apstiprināts projekts "Līvānu stiklotie stāsti". Projekta ietvaros, uz doto brīdi, top informatīvi paneļi Līvānu stikla muzeja ekspozīcijas papildināšanai par stikla izstrādājumu ražošanas procesa vēsturi. Informatīvo paneļu izveide un uzstādīšana turpmāk ļaus Līvānu stikla muzeja apmeklētājiem, arī bez gida pakalpojumiem, iegūt daudz plašāku informāciju par stikla ražošanas vēsturisko attīstības procesu.

Tāpat projekta rezultātā top informatīva brošūra, kurā būs lasāmi 14 bijušo gan ceha, gan administrācijas un vadības darbinieku atmiņu stāsti par laiku, kas pavadīts Līvānu stikla fabrikā. Līvānu stikla fabrikas darbinieku likteņstāsti ir neatņemama fabrikas un, protams, arī pilsētas vēstures sastāvdaļa. Stāstos klausījās un brošūras tapšanas procesā lielu ieguldījumu sniedza Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Ginta Kraukle, sagatavojot un vadot intervijas. Tāpat atmiņu stāstu stāstītājus steidza iemūžināt fotogrāfs Jānis Magdaļenoks, savukārt pateicoties māksliniekam Raimondam Vindulim taps brošūras vizuālais dizains. Brošūra lasītājiem būs pieejama latviešu, krievu un angļu valodās.

Brošūras prezentācijas pasākums, uz kuru mīļi tiek aicināti visi interesenti, tiek paredzēts šī gada 30. decembrī. Sīkāka informācija sekos.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


Войтирегистрация