"NOASS" uzņem košākos Grieķijas naivās mākslas darbus

Peldošais mākslas centrs "NOASS’’, 29.06.2015., 07:07

No 3. līdz 21. jūlijam, peldošajā mākslas centrā "NOASS" Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja iepazīties un iedvesmoties no spilgtākajiem grieķu naivās mākslas darbiem, kas ir daļa no Kristosa un Pollijas Kolliali veidotās privātkolekcijas.

Šī kolekcija ir viena no visaptverošākajām Grieķijā - tā sastāv no vairāk kā 80 nozīmīgu Vidusjūras reģiona naivās mākslas pārstāvju radītiem darbiem. Ieskats kolekcijas izlasē ļaus ne tikai gūt priekšstatu par grieķu naivās mākslas īpatnībām, bet arī aizceļot uz pašu Grieķiju, caur mākslas darbiem iepazīstoties ar grieķu tradīcijām, dzīvesveidu un košajām dabas ainavām.

"NOASS" uzņem košākos Grieķijas naivās mākslas darbus

Uz Rīgu atvestajā izstādē būs skatāmi darbi, kurus veidojuši gan mākslas skolās izglītoti meistari gan jaunāki un vecāki mākslinieki. Interesanti, ka daļa no autoriem ir vēlējušies palikt anonīmi, citi slēpušies aiz pseidonīma, bet atsevišķu darbu autori nav zināmi.

"NOASS" uzņem košākos Grieķijas naivās mākslas darbus

Darbos ir atainotas grieķu ikdienas dzīves un lauku ainas, kā arī dažādas tradīcijas - kāzas, svētku ceremonijas, folkloras festivāli. Tas ļaus skatītājiem justies kā lieciniekiem Grieķijas ikdienas un svinību ainām, kas apvieno mitoloģijas tēlus ar ikdienišķo un lepnumu ar vieglu ironiju par grieķu kultūras pagātni un tās ietekmi uz mūsdienu dzīves un ekonomiskās situācijas uztveri. Skatītājiem pavērsies skati ar vēsturiskiem rituāliem un nostalģiskām pilsētas atmiņām, kurās jaucas ceļojošo tirgotāju balsis, grieķu folkloras tēli, cauri laikam neizdzēšamas, idilliskas ainavas vai pilsētas vide – Atēnu, Plakas un Akropoles, Tesālijas, Lesbas salas, Kipras, kā arī Smirnas un Konstantinopoles pulsējošās panorāmas ar līdzīgu vēsturisko, folkloras un estētisko vērtību.

"NOASS" uzņem košākos Grieķijas naivās mākslas darbus

 Izstāde tapusi ar Kristosa un Pollijas Kolliali kolekcijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Adrese: Peldošais mākslas centrs "NOASS’’, AB Dambis 2, Rīga, LV - 1048.

Darba laiks: Otrdiena – svētdiena 11.00 – 19.00; Pirmdiena – slēgts.

Ieeja bez maksas.

Sīkāka informācija: www.noass.lv un www.facebook.com/noass.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


Войтирегистрация