Galerijā "Jēkabs" 10. oktobrī notiks 34. mākslas darbu izsole

Mākslas galerija "Jēkabs", 05.10.2015., 05:32

Galerijā "Jēkabs" (Jēkaba ielā 26/28) no 2. oktobra ir skatāma vērienīga vecmeistaru mākslas darbu izstāde, kas 10. oktobrī noslēgsies ar izsoli.

Tajā iekļauti vairāk kā 150 mākslas darbi - Latvijas XX gadsimta spilgtāko vecmeistaru un mūsdienu autoru meistardarbi dažādu tematiku un tehniku izpildījumā.

Bruno Jaunzems

34. mākslas darbu izsolē īpaši izceļams mākslas darbs ir gleznotājas Birutas Baumanes darbs "Slēpotājs" (sākuma cena 3300 EUR), kurā redzams māksliniecei raksturīgais lineārais zīmējums un kontrastējošie krāsu laukumi. Tāpat izceļama ir Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa glezna "Kleo" (sākuma cena 5800 EUR) – māksliniekam raksturīgā manierē risināta figurāla kompozīcija.

Rudens tēma izsolē ir plaši pārstāvēta ainavas un klusās dabas žanrā gan akvareļa, gan eļļas tehnikās. Sulīgi sārtie rudens toņi atklājas Leo Kokles gleznā "Saulainais rudens" (sākuma cena 3300 EUR) un Aleksandra Zviedra "Rudens Tukuma apkārtnē" (sākuma cena 220 EUR). Gadalaiku maiņai veltīts arī vecmeistara Ludolfa Liberta lielformāta darbs "Ainava ar upi" (sākuma cena 8500 EUR), kurā vēla rudens noskaņas mijas ar ziemu, latviešu ainavai raksturīgajā pelēcinātajā krāsu gammā.

Herberts Siliņš

Jūras, kā arī ostu, kuģu būvētavu, upju tēmai veltīti mākslas darbi ir pieejami tādu meistaru, kā Bruno Jaunzems, Herberts Siliņš, Pauls Duškins, Valdis Kalnroze, Jānis Osis un Staņislavs Kreics, izpildījumā. Akvarelista Bruno Jaunzema darbi izceļas ar interesantu vēsturisku tematiku – izsolē piedāvātajos darbos mākslinieks ir atainojis Daugavas skatus, Rīgas Centrāltirgu kā arī 18. novembra parādi pie Brīvības pieminekļa (sākuma cenas no 90 līdz 250 EUR).

Klusās dabas žanrā izceļami mākslas darbi ir Fridriha Milta "Klusā daba" (sākuma cena 1200 EUR) un Herberta Siliņa "Klusā daba" (sākuma cena 1300 EUR), kuros atšķirīgā, katram māksliniekam raksturīgā krāsu paletē risināts klusās dabas žanrs.

Biruta Baumane

Mākslinieku Skulmju dzimtu pārstāv Džemmas Skulmes akvarelis "Divas" (sākuma cena 290 EUR), Ugas Skulmes "Valdgales dzirnavas" (sākuma cena 850 EUR) un "Skultes osta" (sākuma cena 850), kā arī divi Jurģa Skulmes darbi .

Izsolē pieejami arī dažādās grafikas tehnikās tapuši mākslas darbi, tostarp klasiskā modernisma pārstāvja Romana Sutas ekspresīvā, atraisītā manierē tapušais tušas zīmējums "Erotisks sižets" (sākuma cena 250 EUR).

Izsoles piedāvājumā ir iekļauti tādu akvarelistu kā Kurts Fridrihsons, Bruno Jaunzems, Kārlis Sūniņš, Jānis Brekte, Pauls Duškins, Zigmunds Šņore, Arnolds Pankoks, un Dzidra Bauma, darbi.

Līdz mākslas darbu izsolei 10. oktobrī ar visiem piedāvātajiem darbiem klātienē var iepazīties galerijas "Jēkabs" telpās katru darba dienu no pulksten 11.00 – 18.00, kā arī mājas lapā www.paintings.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация