Siljas Pogules personālizstāde "LAIME"

Galerija „Mākslas Banka”, 04.08.2015., 14:15

Galerijā "Mākslas Banka" no 3. līdz 15. augustam būs skatāma Siljas Pogules personālizstāde "LAIME".

Par Silju Poguli. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, Glezniecības nodaļu (1996). Izstādēs piedalās kopš 1993. gada. Kopš 1994. gada ir Latvijas mākslinieku savienības biedre. Bijusi "LN Sieviešu Līgas" dalībniece. Šī ir mākslinieces sestā personālizstāde, piedalījusies vairākās grupas izstādēs Latvijā un ārzemēs.

Māksliniece kā izteiksmes līdzekļus savā līdzšinējā darbībā ir izmantojusi glezniecību, grafiku, kolāžu, inscenētu fotogrāfiju, performanci, video. Siljas Pogules glezniecībai piemīt košs, dzīvespriecīgs kolorīts, tīras formas, dekoratīvi elementi, spīdumi, zelta un sudraba laukumi.

Silja Pogule "Šokolādes kūkas portrets", a/a, 2015

Izstāde "LAIME". Komentējot jaunākās personālizstādes nosaukumu, Silja Pogule raksta - Mana laime ir skatīt rozā flamingus, krāsainus un dumjus papagaiļus, lasīt puķes un ēst ogas, īpaši, ja tās atrodas uz skaistas, lielas kūkas, vai mazs ķirsītis keksiņa krēmīgā galotnē. Daudz zelta ir laime. Laime ir trausla un netverama. Kamēr ir kūka, kurā iekost lielu, saldu gabalu, ir laime. Laime ir šeit un tagad. Ņem, kod kūku un izbaudi to, jo to var aprīt svešs rēcošs lauva. Es ticu, ka mans lauva nosargās manu laimi un mani, ja ne lauva, tad pistoles man palīdzēs izcīnīt savu laimi, kuru ielikšu zelta sirdī, un apvilkšu ar maziem, skaistiem spīdumiņiem, to glabāšu un dalīšos ar draugiem un sev tuvajiem, lai laime ietu lielumā un mirdzētu visās krāsās!

Silja Pogule "Saldumu sargi", k/a, 2015

Daži citāti par Laimi:

Laime ir dzīves jēga un mērķis, viss cilvēka esamības nolūks un galamērķis.

/ Aristotelis /

Laime ir stāvokļa būtība, kuru var ieraudzīt tikai ar tās īpašnieka acīm.

/ Leonardo da Vinči /

Laime ir visnenoteiktākā lieta pasaulē, ar visaugstāko cenu.

/ Ē.M.Remarks /

Pārlieku lielā laime robežojas ar muļķību.

/ Japāņu atziņa /

Mājās, kur smejas, atnāk laime.

/ Japāņu atziņa /

Laime dodas rokā tikai gudriem cilvēkiem. Jo vairāk cilvēks zina, jo skaidrāk un asāk viņš saskata pasaules skaistumu tur, kur to nekad nepamana cilvēks ar trūcīgām zināšanām.

/ K.Paustovskis /

Izstādes atklāšana 3. augustā plkst. 18.00.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация