Tikšanās ar Valdi Celmu izstādē "Latviskās dvēseles raksti"

Kristīne Lipenite, 17.08.2015., 16:46

Ceturtdien, 20. augustā plkst. 17.00 Rīgas mākslas telpā būs atkārtota iespēja tikties ar izstādes "Latviskās dvēseles raksti" satura koncepta autoru, mākslinieku Valdi Celmu sarunā "Latvju rakstu un zīmju filosofija".

Valdis Celms izstādes "Latviskās dvēseles raksti" atklāšanā. Foto Reinis OliņšTikšanās laikā būs iespēja iepazīties ar izstādes saturisko koncepciju, izsekot latviskā pasaules uzskata veidošanās principiem, zīmēm, rakstiem un to pielietošanas iespējām mūsdienās, īpaši pievēršot uzmanību to idejiskai nozīmei un filosofijai.

Latviešu tautas tērpiem un Dziesmu un deju svētku tradīcijai veltītā izstāde "Latviskās dvēseles raksti" Rīgas mākslas telpā apskatāma līdz 23. augustam.

Izstādi "Latviskās dvēseles raksti" rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Projekta vadītāja Linda Rubena, mākslinieks Jurģis Krāsons, satura koncepta autori – Valdis Celms un Toms Skābardis. Ekspozīcijas tapšanā palīdzējuši Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejs, Tukuma muzejs, Latvijas Banka un Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Izstāde ir iekļauta Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Šajā ekspozīcijā atklājas arī viena no programmas tematiskajām līnijām – Dziesmu un deju svētku tradīcija.

Ieeja uz pasākumu ar 50% atlaidi no biļetes kopējās cenas.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


Войтирегистрация