Vasaras Mājā atklās Indriķa Ģelža izstādi

Katrīna Leiškalne, 01.07.2015., 11:11

Ceturtdien, 9. jūlijā plkst. 18.00, fonda "Mākslai Vajag Telpu" Vasaras Mājā Kalnciema ielā 36/38 atklās Indriķa Ģelža izstādi.

Vasaras Mājā atklās Indriķa Ģelža izstādiVasaras Mājas izstāžu cikla galvenais vadmotīvs ir Džemma Skulme, atzīmējot mākslinieces 90 gadu jubileju. No konteineriem veidotā mākslas platforma veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla. Kā vispiemērotāko vietu šādam muzejam fonds saredz RTU ēku Kaļķu ielā 1.

Izstāžu cikla "Džemma Skulme" trešo izstādi MVT Vasaras Mājā veidos mākslinieks Indriķis Ģelzis. Tās ietvaros būs skatāmi objekti, kuri aplūkos mākslinieka spēju parastu un šķietami nenozīmīgu materiālu pārvērst ievērojamā kultūrvērtībā un laikmeta nospiedumā. Tādā veidā autors centīsies atklāt veidus kā lūkoties uz vispārējo mākslinieka būtību un tā lomas nozīmi.

Izstāde norisināsies no 9. jūlija līdz 19. jūlijam.

Indriķis Ģelzis (1988) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas apakšnozari, pēcāk papildinājies ArtEZ mākslas institūtā Enšedē, Holandē un šobrīd turpina studijas HISK Ģentē, Beļģijā. Indriķis Ģelzis strādā video un fotogrāfijas medijos, kā arī veido audiovizuālus objektus un instalācijas. Izstādēs piedalās kopš 2010. gada. Viņa darbi iekļauti tādos projektos kā "Influx" mākslas telpā "Era VI VII VI" Ņujorkā, "Video art of Latvia". "Performance & movement L'Arcade" centrā Provansā, Francijā, "Beeldbuis" filmu festivālā Zvollē, Nīderlandē un citur.

Ģelža jaunākā personālizstāde bija skatāma galerijā "Vartai" Viļņā, Lietuvā.

Šo ceturtdien, 2. jūlijā plkst. 18.00 notiks Kristiana Brektes autorvakars, kura viesi tiks iepazīstināti ar mākslas darba koncepciju un tapšanas gaitu, kā arī varēs uzdot savus jautājumus. Savukārt, sestdienās laikā no 12.00 līdz 15.00 notiek radošās darbnīcas bērniem, kurās kopā ar "Liels un mazs" un "Bikibukiem" bērni varēs veidot savu īpašo grāmatiņu un gatavot ilustrācijas.

Visu pasākumu apmeklēšana ir bez maksas.

Vasaras Māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. Visas vasaras garumā notiks septiņu latviešu mākslinieku - Arņa Balčus, Kristiana Brektes, Kristas Dzudzilo, Indriķa Ģelža, Raita Hroloviča, Darjas Meļņikovas, Paulas Zariņas - izstāžu sērija "Džemma Skulme". Katrs autors būvēs savu personisko dialogu ar Džemmas darbiem un meklēs veidus, kādos interpretēt Skulmes mantojumā ietvertās idejas vai formālos risinājumus, skatītus mūsdienu kontekstā. Izstāžu kuratore Elīna Sproģe. Vasaras Mājas grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация