"Āda. Koncertversija" atkal skan Ģertrūdes ielas teātrī

Ģertrūdes ielas teātris, 18.08.2015., 07:50

Ceturtdien, 20. augustā pl. 21.00 Ģertrūdes ielas teātrī ceturto reizi būs iespējams noklausīties koncertu, kas veidots, balstoties uz Ingas Gailes lugas "Āda" poētiskajiem tekstiem.

"Āda. Koncertversija" atkal skan Ģertrūdes ielas teātrīKoncertversijas mūziku veidojuši un izpilda aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts sadarbībā ar mūziķi Jāni Burmeisteru, kurš plašāk zināms kā grupas "Tesa" bundzinieks. Aktieru vokāli kopā ar klavieru, sintezatora un samplera uzburto skaņu ainavu ir svaigs un spēcīgs elektroniskās mūzikas paraugs, kas klausītāju aizved mīlestības meklējumos mūsdienu Rīgā.

Žurnāla "Veto" apskatnieks Mārtiņš Vilnītis par koncertversiju raksta: "Jau pirmās disonantās skaņas nosaka priekšnesuma toni. Gaišu un nedaudz griezīgu sintezatora nošu pavadījumā, sākas dzejas deklamēšana, kas negaidīti uzņem tempu līdz ar bungu ritma parādīšanos. Lielāko koncerta daļu tā vien šķiet, ka tūlīt, tūlīt sāksies kaut kas no "Tricky" vai varbūt "Portishead" – tikai nedaudz modernākā izpildījumā, saglabājot nosvērta triphopa sajūtu. [..] Mūzika teicami izceļ tekstu un tā jēgu – koncerta pamatā ir Ingas Gailes radītais teksts, kas pārtapis dziesmās. Tās prasa noteiktu fonu un pilnīgu uzmanību, un "Āda" jāuztver kā atsevišķs mākslas darbs, neatkarīgi no formāta."

20. augusta koncertversijā būs klausāmas arī jaunas, iepriekš neatskaņotas dziesmas.

Dziesma "2 kvadrātmetri ādas" no koncerta pirmatskaņojuma 2014. gada 19. jūnijā Ģertrūdes ielas teātrī.

Biļetes iegādājamas www.bezrindas.lv un galerijā "Istaba".

Biļešu cena: 5 EUR.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация