Andress Mustonens: "Esam izslāpuši pēc harmonijas"

Edgars Gertners, 07.12.2015., 16:53

Jau pēc nedēļas Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā ar senās mūzikas programmu būs dzirdams Eiropā vecākais aktīvais šāda tipa ansamblis "Hortus Musicus".

Andress MustonensSlavenais vijolnieks un diriģents Andress Mustonens pirms koncerta stāsta, ka viņa vadītais mūziķu kolektīvs allaž bijis izslāpis pēc harmonijas, mīlestības, dailes un dzīvības. Mūsdienu pasaulei tā nepieciešama jo īpaši!

Šodien tik sakarsētajā politiskajā un emocionālajā mutulī ir svarīgi meklēt kopīgo, nevis atšķirīgo. "Viena no mūsu populārākajām programmām ir "Ceļā", kurā izpildām viduslaiku mūziku, indiešu mūziku, Izraēlas tempļu dziesmas, agrīnās kristietības dziesmas no Armēnijas un arābu mūziku. Raugoties no nemirstošo patiesību prizmas, izrādās, ka šajās žanriski un ģeogrāfiski atšķirīgajās melodijās ir daudz vairāk kopīga, nekā atšķirīga. Pasaule ir maza!" saka A. Mustonens.

Ansamblis "Hortus Musicus" būs dzirdams 15. decembrī plkst. 19.00 Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā Rīgā. Autentisko un melodisko skanējumu papildinās Valsts Akadēmiskais koris "Latvija". Programmā Monteverdi, Tavenera un citu komponistu populārākie skaņdarbi.

Biļetes iegādājamas "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


Войтирегистрация