"Chrome Hoof" uzstāsies "Skaņu mežā'2010"

Viestarts Gailītis, 19.05.2010., 20:49

Skaņu mežā'2010 uzstāsies eksperimentālais orķestris Chrome Hoof.

Ja pērnajā Skaņu mežā viens no skaniski un vizuāli iespaidīgākajiem priekšnesumiem bija kulta doom metāla grupa Sunn O))), tad šī gada festivālā, kas notiks septembrī, tāds solās būt viņu ačgārnais spoguļattēls, eksperimentālais "orķestris" no Londonas Chrome Hoof.

Stilu, ko šis dinamiskais un ekscentriskais ansamblis pārstāv, mēdz dēvēt par doom disko un arī tērpjas viņi līdzīgi kā Sunn O))) – taču tie ir nevis melni, bet spīdīgi un futūristiski mūku tērpi. Un gluži kā Sunn O))), šo vienreizējo ansambli publicē ietekmīgā eksperimentālā metāla izdevniecība Southern Lord, kurā grupai 17.maijā, iznāca jauns albums Crush Depth.

Chrome Hoof ir kļuvis leģendārs ar saviem dzīvajiem horeogrāfiskajiem priekšnesumiem un spēju apvienot šķietami nesaderīgus stilus – disko un doom metālu, džezu, fanku, glamroku, elektro un kamermūziku.

Chrome Hoof izveidojās pirms desmit gadiem psihedēliskās doom grupas Cathedral basģitārista Leo Smī un viņa brāļa, bundzinieka un elektronikas mūziķa Milo interešu krustpunktā. Leo sajūsma par Motorhead, Black Sabbath un Iron "Chrome Hoof"Maiden rezultēja darbībā grupās kā Trespass un jau minētajā Cathedral. Milo tai pat laikā interesējās par groove stila mūziku kā acid house, hiphopu un disko un muzicēja kopā ar tehno producentu Marku Brūmu. Abus brāļus gan vienoja simpātijas pret krautroka grupu Faust, progresīvā roka grupu King Crimson un eksperimentālā roka grupu This Heat, kā arī 1970.gadu fanku un disko. Sākotnēji viņi uzstājās kā duets un pamatā spēlēja elektronisko mūziku. Taču pakāpeniski duets "apauga" ar jauniem dalībniekiem un kopš 2007.gada grupā ir desmit dalībnieki, kas spēlē virkni instrumentu, radot džezīgi orķestrālu skaņu. Chrome Hoof mūziku var raksturot kā progresīvu, futūristisku un psihedēlisku un kritiķi uzskata, ka tā skan kā sajaukums starp avangarda džeza kolektīvu Sun Ra, funk grupu ESG, progresīvajiem rokeriem Goblin, Džordža Klintona vadīto funk, soul un roka kolektīvu Parliament-Funkadelic un smagā metāla apvienību Black Sabbath.

Grupas bundzinieks ir izbijušais reiveris, kas ārkārtīgi spēcīgi un ātri spēj uzsist lielisku disko ritmu, savukārt basista pirksti "šaudās kā lētu amfetamīnu saēdušās adāmadatas" un ne mazāk virtuozi ir pārējie instrumentālisti, kas spēlē bazūni, saksofonu, trompeti, taustiņinstrumentus, vijoli, čellu, perkusijas, semplerus, ģitāras, basu, bungas un ar vieglumu un nianšu izjūtu būvē monumentālus vokālus aranžējumus.

Chrome Hoof ir ansamblis, ko raksturo dinamika, oriģinalitāte un vēlme riskēt.

Video ar Chrome Hoof uzstāšanos noskaties te.

Drīzumā tiks pasludināti nākamie mākslinieki un biļešu pārdošana.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация