Liepājnieku koncertā izskanēs "Credo" un "Līvu" sākumposma dziesmas

„BILŽU BIROJS”, 30.09.2010., 09:10

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" koncertā "Liepājnieki Rīgā jeb Nezāles neiznīkst..." 4.oktobrī kinoteātrī "Rīga" uzstāsies grupas "Credo" mūziķu senais projekts "Liepājas sērkociņu fabrikas vokāli instrumentālais ansamblis" un vairāki "Līvu" sākotnējā sastāva mūziķi grupas dibinātāja Jura Pavītola vadībā.

"Liepājas sērkociņu fabrikas vokāli instrumentālais ansamblis", kura sastāvā muzicē vairāki grupas "Credo" pamatsastāva dalībnieki, šogad ir sanācis kopā pēc ļoti ilga pārtraukuma un šovasar jau uzstājies festivālā "Baltic Beach party".

Ansambļa teicējs un basists Valdis Skujiņš, stāstot par kolektīva atgriešanos mēģinājumu procesā ar kopīgu mērķi atkal kāpt uz skatuves, atklāja, ka kolektīvs gadu gaitā vēlējies sanākt kopā jau vairākkārt, tomēr ikdienas aizņemtības un pienākumu dēļ nācies šos plānus pārcelt. Tomēr mūziķi šogad sasparojušies vairākiem priekšnesumiem – koncertam festivālā "Baltic beach party", atsaukušies festivāla "Bildes" rīkotājas Tijas Auziņas mudinājumiem uzstāties festivālā, vēl gaidāms arī priekšnesums Skolotāju dienas pasākumā Liepājā.

Iecerēts, ka 4.oktobra vakarā ansambļa izpildījumā izskanēs savulaik 70.gados tapušas un arī vēlākos gados populāras "Credo" izpildītas dziesmas, piemēram, "Bailes par ziņģi", Mans vecais draugs", "Meitene ar kallu ziediem", ko publika atpazīs un varēs dziedāt līdzi.

"Jā, droši drīkstēs dziedāt līdzi, mēs ar savu pavadījumu centīsimies pārāk netraucēt," smejot sacīja Skujiņš.

Mūziķis pauda, ka "šis ir īstais laiks un īstā vieta" ansamblim atkal būt kopā, mēģinājumos valda fantastiska sajūta, katram mūziķim sniedzot un saņemot muzikālu prieku, kas aizstājis senajos laikos grupā it bieži valdošo izdzīvošanas sajūtu, kad koncertēšana mūziķiem bieži bijis vienīgais iztikas avots.

Ansambļa dalībnieku attieksme, gatavojoties priekšnesumam "Bildēs", ir atbildības pilna – neviens mūziķis ne reizi nav nokavējis kādu mēģinājumu un kādreiz neskaitāmas reizes izpildītā repertuāra atsvaidzināšana atmiņā norit radoši un organiski. Mēģinājumi notiek notiek divreiz nedēļā kādreizējās Liepājas papīrfabrikas telpās.

"Liepājas sērkociņu fabrikas vokāli instrumenLiepājnieku koncertā izskanēs "Credo" un "Līvu" sākumposma dziesmastālā ansambļa" sastāvā 2010.gadā kopā sanākuši basists un teicējs Valdis Skujiņš, dziedātāji Raimis Krūms, Kate Krūma, Ieva Dreimane, Zane Šteinberga, ģitāristi Armands Alksnis, Edgars Silacērps, taustiņinstrumenālisti Aldis Langbaums un Jānis Šteinbergs, situminstrumentālisti Verners Bokums un Guntars Brečs, bet saksofonu spēlēs Alex.

4.oktobrī notiekošajā koncertā būs vēl kāds pārsteigums – "Līvu" dibinātāja Jura Pavītola vadībā uzstāsies vairāki sākotnējie grupas dalībnieki – basists Valdis Skujiņš, soloģitārists Aivars Hermanis, sitaminstrumentālists Raimonds Gabaliņš. Vairāki aicinātie tolaiku "Līvi" piedalīties koncertā gan nevarēs, tāpēc mūziķiem priekšnesumā talkā nāks vairāki mūzikas studenti no Liepājas Universitātes.

Pavītols stāsta, ka viņa dienas kārtībā ir jauns projekts "Nezināmā Līvu mūzika", atceroties un atkal izpildot skaņdarbus no "Līvu" daiļrades pirmā posma – laika no 1972. līdz 1983.gadam, piemēram, "Cīruliņ, mazputniņ", "Neskumsti, rūķīt", "Vairogi", "Ziņģe par bailēm" un citas.

"Atliek minēt, vai šīs dziesmas kādu šodien spēs uzrunāt. Man liekas, ka saturiski tās savu nozīmību nav zaudējušas un mūslaikos ir pat ļoti trāpīgas," sacīja Pavītols.

Uzstāšanās "Bildēs" ar šo "Līvu" retrospekcijas koncertu varētu būt labs atspēriena punkts, plānojot "Līvu" sakņu koncertus ne tikai Liepājas pusē, bet arī plašākā mērogā Latvijā, vēl piebilda mūziķis.

Jau vēstīts ka pasākuma "Liepājnieki Rīgā jeb Nezāles neiznīkst..." ietvaros kinoteātrī notiks arī "Līvu" 30 gadu jubilejas koncerta kopā ar Liepājas simfonisko orķestri DVD prezentācija, koncertierakstu demonstrēs arī uz lielā ekrāna.

"Bilžu" programma apskatāma festivāla jaunajā mājaslapā www.bildes.lv

Koncertu biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bileuparadize.lv.

"Bilžu" Jubilejas izstāde būs apskatāma "Galleria RIGA" (Dzirnavu 67) no 24.oktobra.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация