Annās svinēs jubileju un dziedās Kurzemes ziņģes

Folkloras kopa „Atštaukas”, 21.07.2015., 10:37

Sestdien, 25. jūlijā pulksten 17.00 folkloras centra "Namīns" saimnieces "Atštaukas" aicina ciemos uz Annas dienas svinēšanu.

Folkloras kopa "Atštaukas"Ir sagatavota jauna Kurzemes ziņģu programma, un folkloras kopa "Atštaukas" svinēs savu 20. dzimšanas dienu.

Folkloras kopas "Atštaukas" dalībnieces uzsver, ka katru gadu no jauna latvieši piedzīvo Lielo dienu, Jāņus, Annas, Miķeļus, Mārtiņus, Ziemas saulgriežus. Tas ir nebeidzams process, kas ir dzīvs arī mūsdienās nevis tikai aprakstīts un pierakstīts, lai paliktu plauktā. Tas ir jāizdzīvo katru gadu no jauna, uzturot dzīvas tradīcijas un nododot tās jaunajām latviešu ģimenēm, kā arī cittautiešiem, kas labprāt iepazīst latviešu kultūru. Nebeidzams ir process, kas veicams, lai latviešu tautas tradīcijas, amatu prasmes, folklora un dažādu novadu valodas savdabības tiktu apzinātas, novērtētas un uzturētas dzīvas esam cik vien ilgi tas ir iespējams.

Un tā jau 20 gadus atraktīvās sievas meklē dzīves gudrības folklorā, ko atrod, to atdod tālāk. "Atštaukas" pašas turpina izglītoties un caur rotaļām, folkloras uzvedumiem, koncertiem un citiem pasākumiem nodod zināšanas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Folkloras kopa "Atštaukas" ciemos aicina ikvienu, kā sveicienu līdzi ņemot dziesmu.

Teju visus šos gadus "Atštaukas" sadarbojas ar ziedu dizaina studiju "Liepzars" un mākslinieci Daci Lanku. Izņēmums nebūs arī šī reize, kad Annas dienas tradīcijas vizuāli palīdzēs paspilgtināt gan ziedi, gan atbilstošs noformējums. Svētku reizē folkloras centrā "Namīns" viesosies arī biedrība "Serde" no Aizputes, bet Velta Cīpa būs sarūpējusi Annas dienas cienastu.

Jubilejas reizē "Atštaukas" padižosies ar jaunām zināšanām – tiks dziedātas īstas Kurzemes ziņģes. Pavadījumu spēlēs Ilgvars Žilinskis un vijolniece Santa Grabovska. Ināra Kalnarāja skaidro, ka "ziņģe nav šlāgeris, jo šlāgeri komponē, virknē pantiņus un piedziedājumu. Ziņģe ir kā balāde ar skumjām beigām, tas ir kā sentimenta pilns stāsts. Šlāgeri dejo, bet ziņģi klausās, jo to izstāsta kā stāstu".

Dalība pasākumā ir bez maksas.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация