Dziesma "No četriem novadiem austs"

Maija Tālberga, 29.10.2015., 11:17

Tuvojoties Latvijas valsts 97. dzimšanas dienai, četri populāri un tautā iemīļoti Latvijas mūziķi - Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Igo un Atis Auzāns visiem klausītājiem dāvina dziesmu "No četriem novadiem austs".

Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Igo un Atis AuzānsPaši mūziķi ar lielu iedvesmu piedalījās ierakstā, un dziesmā pauž neviltotu mīlestību katrs savam dzimtajam novadam.

Mūzikas autors Arturs Palkevičs, dzeja - Ieva Sircova. Ieraksts tapis studijā "Soundsystems". Saksofonu iespēlējis Zintis Žvarcs.

Dziesma ir tituldziesma jaunai un unikālai koncertprogramma "No četriem novadiem austs", kas skanējumu dažādās Latvijas pilsētās uzsāks novembrī, un kuras idejas autors un muzikālais producents ir tautā mīlētais mūziķis un komponists Atis Auzāns.

Koncertu moto ir "Ar lepnumu par Latviju!", jo pirmo reizi Latvijā notiekošas koncerttūres apskaņošanai pilnībā tiks izmantots tikai Latvijā ražots aprīkojums - mikrofoni, bungas un akustiskās sistēmas! Aprīkojums, kas ne tikai izceļas ar lielisku kvalitāti, bet ir arī guvis nedalītu atzinību tālu ārpus Latvijas robežām.

Koncertos dzirdamām dziesmām īpašu skanējumu piešķīris viens no talantīgākajiem Latvijas aranžētājiem Artūrs Palkevičs, kurš kopā ar pavadošo grupu piedalīsies koncertos. Izdziedot skaistākās novadiem veltītās dziesmas, Kurzemes novadu pārstāvēs Igo, Zemgali - Samanta Tīna, Vidzemi - Ginta Krievkalna un temperamentīgo Latgali - pats Atis Auzāns.

"Tieši Latvijā ir radīti izcili tehnoloģiju sasniegumi mūzikas jomā," stāsta Atis Auzāns. "Un mēs, mūziķi, šajos koncertos tos parādīsim. Un vēlamies, lai arī klausītāji sajustu prieku par mūsu zemē radīto, jo mums patiesi ir ar ko lepoties!"

Mūzikas tehnoloģijas koncertos pārstāves uzņēmumi – "JZ Microphones", "Aija audio" un "BRO Creation". Koncertus atbalsta viens no Latvijas augsto tehnoloģiju ražošanas flagmaņiem – kompānija "Z-Light".

Koncerttūres norises vietas: 19.11. Olaines kultūras nams, 11.12. Valmieras kultūras centrs, 27.12. Līvānu kultūras nams, 30.01. Tukuma pilsētas kultūras nams, 05.02. Ādažu kultūras centrs, 12.02. Cēsis, "CATA" kultūras nams, 19.02. Preiļu kultūras centrs, 26.03. Limbažu kultūras nams, 09.04. Venstpils, Teātra nams "Jūras vārti".

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un pasākumu norises vietās.

Koncerttūri organizē biedrība "Vīgneru Ernesta institūts". Biedrība popularizē kultūrvēsturiskas un latviskas vērtības, kas balstītas valstiskās apziņas un nacionālās piederības stiprināšanā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация