"Dziesmu tilti no Sirds uz sirdi"

Linda Vecvagare, 11.08.2015., 08:33

Šajā nedēļas nogalē, no 14. līdz 16. augustam kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" ielūdz rīdziniekus, pilsētas viesus un Rīgas svētku dalībniekus uz plašu un daudzveidīgu trīs dienu koncertu ciklu "Dziesmu tilti no Sirds uz sirdi".

"Dziesmu tilti no Sirds uz sirdi"Koncertprogrammas ietvaros apmeklētāji varēs izbaudīt krāšņus muzikālos priekšnesumus, kurus sniegs vokālie ansambļi, orķestri, grupas un tādi Latvijā iemīļoti izpildītāji kā Olga Rajecka un Āris Ziemelis.

Tirdzniecības centrs "Origo" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sadarbībā tapušais koncertu cikls "Dziesmu tilti no Sirds uz sirdi" tradicionāli piedāvā plašu mūzikas programmu, kas uzrunā visdažādākās klausītāju grupas un uz brīdi liek izrauties no ikdienas steigas, iejusties svētku noskaņās un sajust pilsētas un kultūras enerģiju miju trīs dienu garumā. Šogad "Origo Summer Stage" skatuvi Stacijas laukumā piepildīs gan pieaugušo, gan bērnu vokālie un deju ansambļi, orķestri un slaveni skatuves mākslinieki, kā arī grupas no visas Latvijas.

Rīgas svētkiem veltītais koncertu cikls iesāksies piektdien, 14. augustā no plkst 18.00 līdz 20.00 ar koncertu "Dziesmu tilti starp cilvēkiem". Koncerta ietvaros uz skatuves kāps VEF Kultūras pils vijolnieku ansamblis "Kantilēna", talantīgā flautiste Sniedze Prauliņa, pianists Edgars Tumševics, Aleksandrs Kazakovs un grupa "DA’BA" ar koncerta programmu "Slepenā valoda". Koncerta turpinājumā klausītājus priecēs vīru vokālā grupa "Harmonija Rīgai", kas šogad kļuvusi par "II Latvijas Vīru vokālo ansambļu konkursa" "Grand Prix" ieguvēju, savukārt pasākuma kulminācija būs spilgtās un tautā iemīļotās skatuves zvaigznes Olgas Rajeckas dziesmu programma "Starp Buramdziesmām", kurā klausītājiem būs iespēja dzirdēt dziedātājas jaunā albuma "Buramdziesmas" repertuāru.

Sestdien, 15. augustā no plkst. 12.00 līdz 20.00 izskanēs koncerts "Dziesmu tilti starp tautām". Astoņas stundas garajā koncertā uzstāsies dažādu tautību ansambļi, izpildot dziesmas līvu, latgaļu, ukraiņu, baltkrievu, krievu, kā arī citās valodās. Dienas laikā uz skatuves kāps vokālie ansambļi, solisti, orķesti un kameransambļi, muzikālos priekšnesumus iegriezīs dejotāju uznācieni, kā arī kopīga sadziedāšanās un citi priekšnesumi. Koncertu noslēgs tautas instrumentu orķestris "Sadko" un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jeļena Sigova.

Koncertu ciklam noslēdzoties, svētdien, 16. augustā no plkst. 12.00 līdz 17.00 klausītājus priecēs koncerts "Dziesmu tilti starp paaudzēm". Koncertā uzstāsies bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru mākslinieciskie kolektīvi ar spilgtiem un daudzveidīgiem priekšnesumiem. Būs dzirdami gan iemīļotie bērnu ansambļi "Knīpas un Knauķi", "Podziņas" un "Poppy", gan šarmantais vokālais vecmāmiņu ansamblis "Krētas Freskas". Koncerta turpinājumā uzstāsies Rīgas pilsētas bērnu vokālās grupas ar dziesmu programmu "Dziesmu Spēks", kā arī mūziķis, dziesmas "Uzsniga sniedziņš balts..." autors Āris Ziemelis ar ģimeni. Trīs dienu koncertu ciklu noslēgs Jeļenas Švilpes dziesmu cikls "Oda Rīgai" ar ansambļu un solistu līdzdalību.

"Mums ir patiesi liels prieks, ka arī šogad jau ceturto gadu uz kultūras aktivitāšu centra "Origo Summer Stage" skatuves būs iespēja baudīt krāšņās Rīgas svētku noskaņas koncertu cikla "Dziesmu tilti no Sirds uz sirdi" ietvaros. Tirdzniecības centram "Origo" un Stacijas laukumam ik dienu cauri plūst cilvēku straumes, kas dodas savās ikdienas gaitās. Tādēļ Rīgas svētku programma kļuvusi par jauku un gaidītu notikumu, kas uz mirkli nepārtrauktajā pilsētas dunā aicina apstāties, aizmirst rūpes un izbaudīt svētku sajūtu brīnišķīgas mūzikas pavadībā," par "Dziesmu tilti no sirds uz sirdi" koncertu ciklu stāsta t/c "Origo" vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

"Kultūras aktivitāšu centra "Origo Summer Stage" skatuve ir nozīmīga koncertu norises vieta, jo tā spēj uzrunāt un uzmundrināt visplašāko un daudzveidīgāko klausītāju loku. Klausītāju atsaucība un līdzdarbošanās, kā arī koncertu piedāvāto māksliniecisko programmu kvalitāte ir sekmējusi "Dziesmu tiltu" izaugsmi no viena koncerta līdz triju dienu koncertu ciklam. Tā ir lieliska pozitīvisma un tolerances pilna tradīcija Rīgas pilsētas svētkos," pauž koncerta idejas autors, Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras iestāžu programmas vadītājs Arnis Miltiņš.

Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, vasaras vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no āra kafejnīcām un ļauties dažādu izpildītāju priekšnesumiem. 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes. Savukārt dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ir "Linstow Center Management" dāvana Rīgai, kas 2014.gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Mājaslapa: www.summerstage.lv.

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация