Emanuela koncertu iesildīs Frenka Viņola trio

Inese Mihasjonoka, 21.03.2010., 17:45

24.aprīlī plkst. 19.00 Ķīpsalas hallē ar koncertu uzstāsies viens no visu laiku pasaules izcilākajiem akustiskās ģitārspēles virtuoziem – Tomijs Emanuels

Pēc pagājušā gada pārpildītā koncerta Lielajā Ģildē Tomijs nolēma atgriezties pie mums ar vēl vienu koncertu, un šoreiz – lielākā zālē.

"Vislabākais ģitārists, ko jebkad esmu dzirdējis", tā par Tomiju Emanuelu saka Ēriks Kleptons.

Tomija Emanuela koncertu Rīgā iesildīs Frenka Viņola trio, kurā bez viņa piedalās arī Garijs Mazaropi un Vinnijs Raņolo. Frenks Viņola ir viens no mūsu laika izcilākajiem daudzpusīgajiem mūziķiem. Frenks ir ārkārtīgi labs instrumentālists, komponists un improvizētājs, kas profesionāli spēlē praktiski visu žanru mūziku, sākot ar džezu, līdz pat bluegrass. Frenka sasniegumu saraksts ir jūdzi garš, taču ātrs ieskats interneta resursos var apliecināt, kāpēc viņu uzskata par vienu no labākajiem uz šīs planētas. Neatkarīgi no tā, ar ko viņš muzicē – vai ar Donaldu Fegenu, Deividu Grismanu, kā nelaiķa Lesa Pola labā roka vai savu grupu priekšgalā – gadu gaitā viņš sevi ir pierādījis kā augstākā kaluma mūziķi, kas rada pats savu unikālo skanējumu.

"...Ritms, ritms, RITMS... jā, gribas lēkt kājās, gribas kustību, deja nebūtu pareizais vārd Tomijs Emanuels s – tā tomēr prasa noteiktus rāmjus, bet šeit der tikai improvizācijas. Mūzika ņirb, viļņo, ietriecas skatītāju zālē un seko emociju atsitiens atpakaļ – skatuves virzienā, atkal viens vilnis un vēl. Sajūta kā ienirstot caurspīdīgā ūdenī, milzīgā ātrumā apkārt sagriežas krāsu, skaņu virpulis, nepārtraukta kustība, skaņu viļņi veļas pāri, gremdējot, ceļot.

Pirksti ņirb pār stīgām neticamā ātrumā. Brīžam kustība pierimst, lai mirkli vēlāk, kad liekas, jau tūlīt, tūlīt tā aprausies, sekotu jauns kāpinājums. Asprātīgi ietverot pazīstamu kompozīciju variācijas, kombinējot, veidojot pārejas un asociācijas....", tā par Tomija Emanuela 1.koncertu Latvijā Kongresu namā savā recenzijā rakstīja Ingrīda Ivane (17.05.2007. www.easyget.lv)

Pats Tomijs savu spēles manieri sauc vienkārši – par pirkstiņstilu. Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē uz instrumenta vienlaicīgi gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists vienlaikus ir arī lielisks bundzinieks un mēdz uzdziedāt, un reizumis ar fantastisku veiklību pārmetas no ģitāras uz bungām, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu. Tomija Emanuela līdz pilnībai izkoptā spēles tehnika, virtuozitāte, dvēseliskums, kā arī lieliskais skatuves šovs pilnībā pārņem klausītāju savā varā.

Tomijs Emanuels sāka spēlēt 4 gadu vecumā, kad viņu paņemt ģitāru rokā iedrošināja kāds cits ģitārspēles virtuozs, nelaiķis Čets Atkinss. Savu profesionālo karjeru viņš uzsāka 6 gados. Šo gadu laikā ar savu talantu Emanuels ir iekarojis ne tikai dzimto Austrāliju, bet arī miljoniem pielūdzēju visos kontinentos.

Savas karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Čets Atkins, Ēriks Kleptons, Sers Džordžs Martins, Henks Mārvins, Džo Velšs, Stīvijs Vonders, Noukijs Edvards no The Ventures, Less Pols, Kīts Urbans, un arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem. Viņš spēlējis arī Sidnejas 2000.gada Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitāristu titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs. Viņa īpašumā ir 2 Grammy nominācijas; viņš ir izdevis 18 mūzikas albumus, no kuriem jaunākais ir Center Stage (2008).

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa tīklā, cena pagaidām no 11 latiem.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация