Skaņu mežā – Etjēns Žomē no dueta Zombie Zombie

Viestarts Gailitis, 14.07.2010., 10:33

Etjēns Žomē (Etienne Jaumet), kas pa elektronikas "augstsprieguma līniju" sāka staigāt ievērību guvušajā franču retrofutūristiskajā elektro duetā Zombie Zombie, paralēli ir uzsācis soloprojektu, kas nesen vaiņagojies ar albumu Night Music izdevniecībā Domino Records.

Ietekmējies no ciSkaņu mežā – Etjēns Žomē no dueta Zombie Zombietu starpā aizgājušā gadsimta elektronikas leģendām Silver Apples, mūziķis ar sintezatoru, saksafonu un bungmašīnu mūsdienīgi un dedzīgi atdzīvina 70.gadu transa ritmus. Night Music ir producējis Detroitas tehno mūzikas producents Karls Kreigs (Carl Craig). Koncerts notiek ar Francijas Kultūras centra atbalstu.

Žomē skaņdarbus veido kā īstus stāstus, skaņu ainavas, klausītājus pakāpeniski vedinot uz eksplozijas brīdi, kad satek visas viņa muzikālās un iztēlotās kosmiskās vibrācijas. Salīdzinājumā ar ierasto elektronisko mūziku, Žomē neļauj analogajām mūzikas mašīnām darboties cilpās un pašplūsmā, atkārtojot jau izskanēto. Ikviens jauns pavērsiens skaņdarbā tiek vadīts ar roku, lai noskaņas mainītos, dzīvotu līdzi publikai un sasniegtu kulmināciju. Viņa mūzikā arī var saklausīt daudzslāņainu pagātnes klātbūtni. Piemēram, skaņdarbs For Falling Asleep, kurā piedalās arī Francijas mūzikas leģenda - dziedātāja un arfiste Emanuele Parenēna (Emmanuelle Parrenin), gluži vai ir pielūgsme tādiem mūzikas novatoriem kā Terijam Railijam, Robertam Fripam, Braienam Īno, Faroam Sandersam (Pharoah Sanders), Bernardam Szažnēram (Bernard Szajner) un Džimam O'Rurkam.

Līdzīgi kā Silver Apples, arī Žomē ar skaņu efektiem un pulsējošiem ritmiem lauž izjūtu robežu starp murgu un realitāti, ceļošanu kosmosā un triviālu došanos uz veikalu. Viņa mūziku droši var dēvēt par intīmo psihedēliju, kas atbrīvo prātu un ķermeni, sniedzot muzikālu "kosmosa efektu". Pats savu mūziku viņš ir nosaucis par emotronic, saliekot kopā vārdus "emocijas" un "elektronika".

Atgādināsim, ka Skaņu Mežā šogad no viesmāksliniekiem uzstāsies arī jaunās amerikāņu pagrīdes zvaigznes Oneohtrix Point Never un Emeralds, dinamiskais disko-metāla ansamblis Chrome Hoof, avangarda melnmetālisti Liturgy un prominentās vācu audiovizuālās izdevniecības Raster-Noton pārstāvji Byetone, Aoki Takamasa un Griša Lihtenbergers. Ņemot vērā šīgada muzikālo ievirzi – pagātnes stilus laikmetīgā interpretācijā un interesantās norises vietas, kas drīz tiks izziņotas, festivāla tēma ir Aizgājusī godība.

Biļešu pārdošana tiks izsludināta drīzumā.

Info: www.skanumezs.lv

www.myspace.com/etiennejaumet

www.myspace.com/therealzombiezombie
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация