Grupa "Apocalyptica" izdod jaunu albumu

Jānis Penka, 17.08.2010., 08:56

Augusta beigās mūzikas izdevniecības "Sony Music" apgādā klajā nāks somu rokgrupas "Apocalyptica" septītais studijas albums "7th Symphony".

Albumā, kā ierasts, iekļauti rokmūzikas skaņdarbi čellu izpildījumā, taču šoreiz lielāks uzsvars likts uz instrumentāliem skaņdarbiem. "Instrumentālos skaņdarbus radījām ar domu, lai klausītājiem nerastos sajūta, ka tajos pietrūkst vokāla," stāsta grupas dalībnieks Eka Topinens (Eicca Toppinen).

Lielāko daļu albuma dziesmu producējis Džo Baresi (Joe Barresi), kas strādājis ar grupām "Queens of the Stone Age" un "Tool", bet divus no četriem skaņdarbiem, kuros dzirdams arī vokāls, producējis Hovards Bensons (Howard Benson), kas sadarbojies ar "My Chemical Romance" un "Papa Roach".

Ar jauno albumu grupa atgriežas pie smagāka skanējuma, kāds bija raksturīgs viņu 2001.gada albumam "Cult". "Domājam ar šo albumu dabūt atpakaļ mūsu metālmūzikas fanus," atzīst Topinens.

Albumā iekļauti 10 skaņdarbi, četros no tiem dzirdami dažādi viesvokālisti, tostarp, albuma pirmajā singlā "End Of Me" – grupas "Bush" līderis Geivins Rosdeils (Gavin Rossdale).

Savu vokālu albumam dāvinājuši arī Brents Smits (Brent Smith) no grupas "Shinedown" (dziesmā "Not Strong Enough") un Leisija Moslija (Lacey Mosley) no "Flyleaf" (dziesmā "Broken Pieces"). Viena no albuma "smagākajām" dziesmām ir "Bring Them To Light", kurā dzirdams Joe Duplantier no franču eksperimentālā metāla grupas "Gojira".

Interesants ir stāsts par dziesmas "Beautiful" tapšanu. To grupas dalībnieki ierakstījuši, būdami kaili. "Mūsu bundzinieks Miko Sirons (Mikko Sirén) šajā dziesmā pirmo reizi spēlēja basģitāru un gribēja to atzīmēt, spēlējot kails. Arī mēs pārējie nolēmām pievienoties un uzreiz skanēja pavisam citādāk! Jāatzīst, bija mazliet jocīgi – četri pliki džeki vienā telpā spēlē akustisko mūziku," smejas Topinens.

Čellu kvartets "Apocalyptica" radās 1993.gadā, kad prestižās Sibeliusa akadēmijas students Eka Topinens kopā ar trim kursabiedriem – Pertu, Pāvo un Miko – izlēma dibināt grupu. Pēc 3 gadiem viņi izdeva debijas albumu "Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos". Starptautisku slavu grupai atnesa 2007.gada albums "Worlds Collide".
 


1 коментарий Комментирование доступно всем.
deni2s, 18.08.2010. 09:35:21
Рейтинг комментария: 0

"gribēja to atzīmēt, spēlējot kails. Arī mēs pārējie nolēmām pievienoties"

Tas ir tā normāli?

Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация