"Es te varbūt dabūš naud’ no Maskavs. Deret savakt vien blic no tiem labakiem!"

Aivars Hermanis, 04.11.2015., 08:48

Kurš gan nepazīst Maestro Raimonda Paula īpašo runāšanas stilu! Viņa izteiksmīgie teikumi paliek atmiņā un mūziķu sarunās atkal atdzīvojas kā teatrālas ainiņas pat pēc daudziem gadiem.

"Remix""Vien blic" supergrupai "Remix" - novembra jubilāriem - Pauls ir krusttēvs. Gaidot skaistos notikumus – 30. gadu jubilejai veltīto "Remix" koncertturneju un Māra Papēža grāmatas par supergrupu iznākšanu, ar autora atļauju ielūkosimies dažos fragmentos, kas mūs aizvedīs piedzīvotā pagātnē.

Raimonds Pauls izsaka piedāvājumu.

"Raimonda Paula piedāvājumu veidot grupu Aivars atceras ļoti labi. Hermanis iegājis Radio mājā, nogājis gar milici, kurš allaž sēdēja tādā kā būdā, un kāpis augšā pa kāpnēm uz studiju, savukārt Pauls nācis pa trepēm lejā, sasveicinājušies, un tad, kad abi jau bija pagājuši viens otram garām, Maestro pagriezies un, it kā atcerēdamies piemirsto, norūca: "Es te varbūt dabūš naud’ no Maskavs, un deret savakt vien blic no tiem labakiem!" (Aivars lieliski atdarina Paula runāšanas stilu.) Meistars vēl piebildis, ka grupai vajadzētu būt modernai, taču uzstādījums faktiski bijis tikai viens – labākos profesionāļus, kuri lieliski orientējas dažādos žanros un stilos. Atšķirībā no citiem kolektīviem Radio ierakstu grupai vajadzīga pavisam cita pieeja – jāspēlē gan džezs, gan roks, gan jāpavada dziedātājs. Protams, ka Aivaram bija tikai viena atbilde: Varu! Šādu piedāvājumu izsaka tikai vienu reizi mūžā. Turpmāk Hermanis ar Paulu komunicēja diezgan bieži, pārrunāja, ko un kā labāk darīt. Meistars mūziķiem ļoti uzticējās, tādēļ viņi varēja rīkoties diezgan patstāvīgi".

... un Igo kļuva slavens.

"Naktī viesnīcas numurā Jūrmalā atskanēja tālruņa zvans un kādas sievietes balss ļoti noslēpumaini un seksuālā tonī apsveica Igo. Viņa neko vairāk neatklāja, vienkārši apsveica. Viņa neteica, ka Igo ieguvis "Grand Prix", tikai apsveica. Igo tajā vakarā jau bija iedzēris viskiju, kas viņam, starp citu, ļoti garšoja, uzskatīdams, ka viņš savu ir izdarījis, tāpēc zvanam īpašu uzmanību nepievērsa un nenovērtēja, vien pasmējās un gāja gulēt. Turklāt tas nebija nedz pirmais, nedz vienīgais zvans, kas atskanēja Igo numurā viesnīcā "Jūrmala" Jomas ielā. Zvanīja daudzi, arī meitenes gan latviešu, gan krievu valodā elsoja klausulē. Vēl viens zvans. Un tikai pēc tam, saliekot visus notikumus kopā, Igo saprata, ka tas bija pirmais signāls – kāds jau zina: viņš ir uzvarējis konkursā. Starp citu, kā vēlāk kļuva zināms, septiņi no deviņiem žūrijas locekļiem viņam deva pirmo vietu".

Atvadas no Latvijas Radio.

"Oktobrī, kad notika kārtējās "Bildes", "Remix "  puiši jau zināja, ka ies prom no Latvijas Radio, tāpēc Politehniskā institūta aktu zālē viņi uzstājās ar teatralizētu uzvedumu, ko varēja nosaukt "Atvadas no Latvijas Radio". Zālē pie skatuves stāvēja galds, kura priekšā bija nolikts uzraksts Remix, aiz galda stāvēja mūziķi – katrs ar savu instrumentu. Aivars ar ģitāru, Žeņa ar basu, Vilnis ar akordeonu, Igo ar vijoli un Uldis ar tubu. Visi bija svinīgi saģērbušies – baltos kreklos ar tauriņiem un melnās žaketēs, vienīgi Igo bija baltā žaketē. Mūziķi spēlēja minipopūriju – divus trīs gabalus, pēdējais bija populārais "Puķ k svetu". Tam skanot, mūziķi nogāza uzrakstu "Remix "  un palika stāvēt bez biksēm – tikai apakšbiksēs. Uldis vienīgais bija uzvilcis garās apakšbikses, pārējie demonstrēja savas spalvainās kājas. Mūziķi bija piedomājuši pie sava vēstījuma: īsi un lakoniski – mēs esam slaveni, bet bez nekā. Tāpēc mēs ejam prom, jo Latvijas Radio būtībā neko nemaksāja. Tijas Auziņas rūpīgi vāktajā "Bilžu" arhīvā, iespējams, atrodas arī šī "Remix" priekšnesuma videoieraksts. Skaļi paziņojot par aiziešanu no Latvijas Radio, mūziķi jau bija ceļa jūtīs – viņu nākamā mājvieta atradās Liepājā Jaunatnes centrā".

Lidojums bez Marhila.

"Aivars atceras, ka Marhilam piemitusi mode ierasties lidostā pēdējā brīdī, taču reiz, kad bija jālido uz Erevānu, viņš neieradās vispār. Izrādījās, ka aizgulējies, pulkstenis nebija nozvanījis, ieradies lidostā, bet pārējo vairs nebija. "Remix" aizlidoja bez viņa. Ieradušies Aizkaukāzā, centušies sazvanīt Uldi Rīgā, bet neviens neatbildēja. Iekārtojušies viesnīcā un devušies apskatīt vietu pilsētas centrā, kur nākamajā dienā bija paredzēts koncerts. Tur priekšā pie skatuves jau sēdējis Marhils, jo nav zinājis, kurā viesnīcā apmeties "Remix". Viņam bija izdevies caur Maskavu tomēr nokļūt Erevānā".

Latvijas rokmūzikas leģenda, supergrupa "Remix" -  Igo, Aivars Hermanis, Jevgēņijs Ščapovs (koncertos gan nebūs), Eduards Glotovs, Uldis Marhilēvičs un Vilnis Krieviņš šoruden ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās atzīmēs savu 30. jubileju. Koncerti notiks no 14. līdz 18. novembrim, tajos skanēs instrumentālā mūzika un populārākās "Remix" dziesmas jaunradītos aranžējumos - kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā. Jubilejas koncertu viesmākslinieki būs dziedātāja Ieva Kerēvica, Ivars Kalniņš (perkusijas) un pūšamo instrumentu grupa "Jokers horns".

Remix koncertturneja sāksies 14. novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", turpināsies 15. novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 16. novembrī Rīgā, Dailes teātra Lielajā zālē. Turnejas noslēgums gaidāms 17. un 18. novembrī Liepājā, jaunajā koncertzālē "Lielais Dzintars" tās atklāšanas programmas ietvaros.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация