Ilios koncerts Rīgā 14.novembrī

Sandis Baumanis, 03.11.2010., 18:45

14.novembra svētdienā, plkst. 20:00, NABAKLAB (Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12, Rīga) viesosies un koncertu sniegs viens no ievērojamākiem pēdējo desmitgažu Grieķijas skaņu māksliniekiem Ilios no Atēnām.

Trokšņu, eksperIlios koncerts Rīgā 14.novembrīimentālās un lauku ierakstu mūzikas komponists Ilios savu radošo gājumu aizsācis 1992.gadā, līdz šim ierakstot un izdodot desmit pilna apjoma albumus, vairākus mini albumus un skaņdarbus, aizvadot vairāk kā divus simtus koncertu, viesojoties ar filozofijas lekcijām un vadot dažādas skaņu un vizuālās mākslas uzbūves un ar to saistīto praktisko pusi apmaiņas programmas divdesmit piecās valstīs.

1997.gadā Ilios nodibina un izveido Antifrost ierakstu kompāniju, kā arī tiek apbalvots ar Eiropas komisijas Melina Mercouri balvu kultūras jomā.

Neiztrūkstošs starp skaņas signālu izpētes un meklējumiem palicis darbs pie skaņu celiņiem mūsdienu deju izrādēm, teātra izrādēm, kino un animācijas filmām.

Pie mākslinieka blakusprojektiem minams abstraktās un drone mūzikas trio Mohammad, eksperimentālās mūzikas kopprojekts Astra ar perkusionistu, amerikāņu skaņu un vizualizāciju mākslinieku Džeisonu Kānu (Jason Kahn), kā arī projekts Loudspeaker, kurā radošās idejas apvienotas ar šveiciešu instrumentālistu Antuānu Šezē (Antoine Chessex) un ievērojamo poļu trokšņu mūzikas mākslinieku Zbigņevu Karkovski (Zbigniew Karkowski).

Koncerta programmu papildinās viesmākslinieki no Latvijas - pašmāju trokšņu mūzikas pionieris un estēts Antireality, kā arī šī paša muzikāla novirziena mākslinieks Jēkabs Voļatovskis, kura darbība sniedzas arī projekta Antarktīda ietvaros.

Ieeja no plkst. 20:00, ieejas maksa - 2 lati.

http://www.twitter.com/ULVE_
http://www.nabaklab.lv
http://www.siteilios.gr
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


Войтирегистрация