Inokentija Mārpla blīvplates "Spēks no tētiem" otrās raudzības

Dambis Lagimovs, 04.10.2010., 10:14

Inokentija Mārpla blīvplates Spēks no tētiem otrās raudzības! 8.oktobrī no pulksten 22 Nabaklab. Uzstājas Inokentijs Mārpls, grupa Sūdi, DJ Enkurs!

Kamēr vairāku pazīstamu latviešu grupu diski iegūluši lielveikalu izpārdošanas plauktos, grupas InokentijInokentija Mārpla blīvplates "Spēks no tētiem" otrās raudzībass Mārpls dziesmas aktualitāti nezaudē. Tāpēc, gaidot jauno albumu, kura ieraksts studijā jau pabeigts, atkārtoti izdots 2000.gada četrpadsmit dziesmu apkopojums Spēks no tētiem. Tajā skan dažādos grupas darbības periodos un joprojām koncertos pieprasītas dziesmas – Asins līst, Dziesma par mazo puisīti, Deputātu rokenrols, America Fuck Off un citas. 2000.gadā Spēks no tētiem tika pavairots pašu spēkiem uz matricām, bet tagad tas iespiests rūpnieciski. Atnesot veco matrici uz koncertu Nabaklab 8.oktobrī, rūpniecisko Spēks no tētiem varēs iegādāties par diviem latiem.

Inokentijs Mārpls kopš pirmsākumiem savā būtībā ir pankroka grupa un par šī žanra līderi Latvijā tā tiek uzskatīta joprojām, bet mūsdienu skanējums ir krietni daudzveidīgāks un apvieno sevī regeja, ska, new wave, hardcore iezīmes. Arī albumā Spēks no tētiem papildus ģitārām ieskanas pūšamie un taustiņinstrumenti. Liels uzsvars dziesmās ir uz Dambja tekstiem, kuros sociālas tēmas mijas ar eksistenciālām.

1985. gadā radās grupa ar sākotnējo nosaukumu Aklā zarna. Tolaik tajā spēlēja Dambis, tagadējais Baložu pilni pagalmi līderis Māris Šverns un afrikāņu sitamo instrumentu speciālists Nils Īle.

1987.gadā radās nosaukums Inokentijs Mārpls. Publikas priekšā viņi uzstājušies kopš 1986.gada, un daudzas dziesmas kopš tā laika iekļautas izlasēs Latvijā un ārzemēs, bet pirmais Inokentija Mārpla oficiālais albums Spēks no tētiem iznāca tikai 2000.gadā. Trīs gadus vēlāk tas tika izdots arī vinila plates formātā, ko latviešu grupas dara ļoti reti. Dambis - vienīgais, kurš grupā spēlē kopš pirmsākumiem, vienmēr uzsvēris, ka dziesmām jāizveidojas un jāatrod savs skanējums koncertos, un tikai pēc tam tās vērts ierakstīt studijā. Pēdējos gados šādu piegājienu visā pasaulē sākušas piekopt daudzas grupas, kas līdz šim ierakstīja albumus un tikai pēc tam devās koncertturnejās.

Albuma Spēks no tētiem otrajās raudzībās Nabaklab 8.oktobrī spēlēs Inokentijs Mārpls un grupa Sūdi no Kandavas, uz ekrāna tiks demonstrēti seni attēli, bet otrajā zālē dejas spēlēs DJ Enkurs no Liepājas kluba Fontaine Palace.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


Войтирегистрация