Jauno mūziķu konkursa "Hadrons 2015" fināls jau šonedēļ

Laura Elizabete Vanaga , 21.05.2015., 08:54

21. maijā uz kluba "Nabaklab" skatuves kāps sešas jaunās studentu, mūziķu grupas, kuras savas muzikālās spējas un radošumu parādīs jauno mūzikas grupu konkursā studentiem "Hadrons 2015".

Jaunās mūzikas grupas vērtēs pieredzējusi žūrija, bet līdz 20. maijam katrs var nobalsot par savu favorītgrupu klausītāju tiešsaistes balsojumā naba.lv/hadrons.

Konkursa žūriju veido Latvijas Radio 6 – Radio Naba, mūzikas industrijas un studentu pārstāvji – Juris Kaukulis ("Dzelzs Vilks"), Jānis Dubavs (studija "SKAN"), Tija Auziņa (festivāls "Bildes"), Madars Štramdiers (Radio NABA), Uldis Rudaks (mūzikas žurnālists), Ilva Grigorjeva (Latvijas Studentu apvienība), Santa Zarāne (LU Studentu padome) un pārstāvis no pasākuma atbalstītāja "Lāčplēsis".

Ceturtdienas vakarā žūrijas rokās sevi nodos sešas finālam izvirzītās apvienības: S.A.D., TRIS, "Cilvēks sapņotājs", "Gatis Ziema un призраки разврата", "AnimaVolo", kā arī "Chomsky Chess Club". Koncerta sākums plkst. 19.00, kā īpašie viesi uzstāsies vieni no iepriekšējo gadu uzvarētājiem "Das Sonntags Legion". Ieeja – bez maksas.

Līdz 20. maija pusnaktij ikviens var nobalsot interneta vietnē par sev tīkamāko grupu, šādā veidā nosakot, kura no jauno mūziķu apvienībām saņems īpašo skatītāju simpātiju balvu. Bet konkursa galvenos uzvarētājus noteiks žūrija 21. maija vakarā pēc tam, kad visas finālgrupas būs sniegušas savus dzīvā izpildījuma priekšnesumus. Lai ieraudzītu jaunās mūzikas grupas dzīvē, uz finālkoncertu ir aicināts ikviens interesents.

Konkurss notiek jau desmito gadu, un kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 200 grupas. Šogad pirmoreiz iespēja piedalīties konkursā bija ne tikai LU, bet arī citu augstskolu studentu grupām. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – "DJ Krankenwagen", "Nepilngadīgā Anna", "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (tagad "Tribes of the City"), "Ēnu kaleidoskops", grupa "Nē!" – pēc tam izdevušas arī ierakstus un kļuvušas pazīstamas arī ārpus Latvijas.

Jaunajām mūzikas grupām tā ir iespēja parādīt sevi plašākai sabiedrībai, galvenajā balvā iegūstot ieraksta laiku studijā "SKAN" un iespējas startēt uz vasaras festivāla "Laba Daba", festivāla "Bildes" un jauno studentu svētku "Aristotelis" skatuvēm.

Jauno mūziķu konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU radio NABA sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi.

Radio NABA klausāma Rīgā un tās apkārtnē FM 95,8 MHz, internetā www.naba.lv un mobilajā lietotnē, kā arī informācija par aktualitātēm pieejama sociālajos tīklos twitter.com/RadioNaba, facebook.com/radionaba, draugiem.lv/naba un youtube.com/user/RadioNaba.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация