Jūrmalas Mūzikas vidusskolai – 55

Jolanta Bimbere, 16.10.2015., 07:34

Jūrmalas Mūzikas vidusskola oktobrī atzīmēs savu 55. gadskārtu, rīkojot vairākus pasākumus – koncertus un salidojumus.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolai – 55Jubilejas koncertus ievadīs skolas audzēkņu koncerts svētdien, 18. oktobrī, plkst. 16.00 skolas Lielajā zālē. Koncerta turpinājums norisināsies saviesīgā garā, jo uz koncertu un absolventu salidojumu šajā datumā tiek aicināti tie, kas skolu beiguši līdz 1995. gadam. Pašlaik skolā mācās gandrīz 500 bērnu un jauniešu, un no 57 skolā strādājošiem pedagogiem vairāk kā trešdaļa ir skolas absolventi.

Skolas 55 gadu jubilejas centrālais notikums būs īpašs koncerts, uz kuru aicināsim skolas esošos un bijušos darbiniekus, absolventus un labdarus, kuru pulks ir kļuvis ļoti plašs. Esam ļoti pateicīgi visiem, kas skolai palīzējuši attīstīties un izveidoties par vienīgo profesionālo mūzikas vidusskolu Jūrmalā. Savas pastāvēšanas laikā skolai ir bijis gandrīz 1500 absolventu, un vidēji 35% skolas beidzēju izvēlējušies turpināt profesionālu mūziķu gaitas. Šajā koncertā uzstāsies tikai neliela daļa no skolas absolventiem, kuri kļuvuši ievērojami Latvijā un starptautiskajā kultūras dzīvē. Viņu vidū būs vijolniece Vineta Sareika, kas studējusi Parīzē un Briselē, vijolniece Paula Šūmane un pianists Endijs Renemanis, kas studējuši Parīzē, pianisti Imants Blūzmanis un Antons Rasputjko, kas studējuši Minhenē un Zalcburgā.

Skolas jubilejas noslēdzošais pasākums būs absolventu koncerts sestdien, 31. oktobrī plkst. 16.00 skolas Lielajā zālē. Uz koncertu un saviesīgo daļu tiek aicināti absolventi, kas skolu beiguši pēc 1995. gada. Jubilejas svinībās gan 18., gan 31.oktobrī tiek aicināti piedalīties arī bijušie skolas pedagogi un darbinieki.

Skola lepojas ar mūzikā un citās jomās ievērojamām personībām – Jūrmalas Mūzikas vidusskolas absolventiem. Viņu vidū grupas "Menuets" mūziķi – Juris Sējāns, Adrians Kukuvass, Raimonds Bartaševics un citi, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmā vijole Raimonds Ozols, Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Martinsone, arhitekts Andris Kronbergs un Jānis Norde, mācītājs un ērģeļbūves meistars Jānis Kalniņš, aktrise Raimonda Vazdika, žurnāliste Elita Veidemane, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Jānis Maļeckis, komponists Rihards Dubra, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, bijušie ministri Didzis Gavars, Linda Mūrniece (šobrīd Abu Meri) un daudzi citi.

"Lai cildenas skaņas sniedz cildenu prieku!", 1986. gadā skolas viesu grāmatā ierakstījusi Ilze Graubiņa, un skola ir pateicīga saviem dibinātājiem, īpaši Andrejam Upmacim – ilggadējam skolas direktoram un jubilejas goda viesim, kas devis ceļu cildenām skaņām Latvijā un pasaulē caur Jūrmalu.

Savos jubilejas pasākumos skola gaidīs tuvos un tālos, priecāsies par atmiņu stāstiem, iedvesmos, aizkustinās, apliecinās. Uz tikšanos Jūrmalas Mūzikas vidusskolā!


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация