Koncertcikls "Iededz gaismu"

Anna Paula Pujēna, 06.11.2015., 12:21

Jau 6. sezonu organizācija "Via Cultura" liepājniekiem un pilsētas viesiem rudens un ziemas tumšajos mēnešos piedāvā koncertciklu "Iededz gaismu".

Koncertcikls "Iededz gaismu"Šogad, kā jau katru gadu, koncertos būs iespējams dzSirdēt skaistu un kvalitatīvu mūziku lielisku Latvijas mūziķu izpildījumā.

Pirmais koncerts notiks 28. novembrī plkst. 18.00 mājīgajā un akustiski pievilcīgajā viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē. Tajā pieadalīsies komponists un pianists Pēteris Plakidis, vijolnieks Dzintars Beitāns un daudzsološā jaunā soprāne Diāna Silova. Programmā būs dzirdama visdažādākā Latvijas un ārzemju komponistu mūzika, kā jau to vēstī koncerta nosaukums – "No tautasdziesmas un impresionisma līdz kabarē…".

Nākamais koncerts "Bēthovena vēstules" izskanēs 12. decembrī plkst. 18.00 Graudu ielas koncertzālē. Koncertā piedalīsies apburošais klarnetists Egīls Šēfers, Liepājas Simfoniskā orķestra čelliste Dace Zālīte un pianists Toms Ostrovskis. Paralēli Ludviga van Bēthovena skaņdarbiem izskanēs pašlaik Latvijā un pasaulē populārā igauņu komponista Arvo Perta, mūsu pašu mīlētā komponista Ērika Ešenvalda, kā arī Pētera Vaska un Pētera Plakida skaņdarbi. Taču tas vēl nav viss! Šis būs īpašs koncerts, jo tā gaitā mūzikas žurnālists Orests Silabriedis iepazīstinās klausītājus ar Bēthovena vēstuļu fragmentiem.

Vecā gada izskaņā un jaunā gada priekšnojautās 30.decembrī izskanēs koncerts, kurā Ivars Bezprozvanovs (čells) un Liene Circene (klavieres) atskaņos Manuela de Faljas, Īzaka Albena un citu ievērojamu komponistu darbus.

Koncertcikls turpināsies ar vairākiem koncertiem janvārī un februārī, par kuriem informācija sekos.

Biļetes uz koncertcikla "Iededz gaismu" koncetiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Jau šobrīd pieejamas biļetes uz 28. novembra un 12. decembra koncertiem. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides.

Plašāka informācija par koncertciklu atrodama organizācijas "Via Cultura" mājaslapā www.viacultura.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация