Lāčplēša dienā Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncerts "Viss dots tavā rokā"

Kristīne Lipenite, 11.11.2015., 11:49

11. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām uz Rīgas jaukto koru grupas koncertu "Viss dots tavā rokā", kas notiks latviešu kormūzikas koncertu ciklā "Tev mūžam dzīvot, Latvija!".

Skats uz Rīgas Sv. Pētera baznīcuDienā, kad pirms 96 gadiem bija noslēgusies Rīgas atbrīvošanas operācija no Bermonta karaspēka uzbrukuma, Rīgas Sv. Pētera baznīcu pieskandinās diriģentes Agitas Ikaunieces jaukto koru grupas koncerts, kuram par nosaukumu izvēlēts citāts no Raiņa teiktā – "Viss dots tavā rokā", jo dzīve ir cīņa, kurā laime ienāk un atkal aiziet, bet tā vislielākajā mērā atkarīga no katra paša.

Koncertā būs iespēja caur vēsturiski nozīmīgiem tekstiem un laika pārbaudi izturējušām melodijām saklausīt dzīves īstās vērtības, kādas tās uzskaitījis vairāku koncertā izpildāmo dziesmu vārdu autors, Tautas dzejnieks Rainis. Dzejniekaprāt, īstās vērtības ir tauta, pārliecība, ideāli, mīla un spēja sajūsmināties, jo tad cilvēks dzīvo citādā gaisotnē, nekā visa apkārtējā pasaule un var paļauties uz sevi, nevis uz kādu ārēju laimi, jo tā ir pašā cilvēkā. Dzejnieks un dramaturgs teic: "Āra un āras triecieni ir tavs materiāls, no kā tev jārada sevi un āre. Viss dots tavā rokā, esi laimīgs". Tāds būs arī šī koncerta vēstījums!

Koncertā piedalīsies Rīgas jaukto koru grupas (virsdiriģente Agita Ikauniece) kori: "Amadeus" (diriģente Inga Dziļuma), "Jasmīnas koris" (diriģente Agita Ikauniece), "Konvents" (diriģente Gerda Griķe), "Teika" (diriģente Daiga Galeja), "Sonante" (diriģente Inga Graumane), "Fēnikss" (diriģents Ēriks Eglītis), "Mārtiņkoris" (diriģente Kristiāna Krieva), E.Dārziņa jauktais koris (diriģenti Nora Vītiņa, Rūdolfs Krēsliņš un Agnese Urka) un "Domino" (diriģents Eduards Fiskovičs). Svētku noskaņu papildinās instrumentālās grupas piedalīšanās, tās sastāvā muzicēs Madars Kalniņš, Andris Grunte, Mārcis Auziņš un Artis Orubs. Moderators – Orests Silabriedis.

Koncertprogrammā Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Ērika Ešenvalda, Renāra Kaupera un citu latviešu komponistu skaņdarbi ar latviešu dzejnieku un tautasdziesmu tekstiem.

Ieeja koncertā bez maksas.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


Войтирегистрация