Kultūras notikums "Baznīcu nakts"

Ginta Leikarte, 02.06.2015., 08:24

Piektdien, 5. jūnijā no plkst. 18.00 aicinām piedalīties kultūras notikumā "Baznīcu nakts", apmeklējot Rīgas Sv. Pētera baznīcu, lai dzirdētu garīgās mūzikas koncertu un piedalītos Tezē lūgšanā.

Kultūras notikums "Baznīcu nakts" Koncertā plkst. 18.00 uzstāsies jauktie kori "Medera" un "Salve", sieviešu kori "Līga" un "Cantus", kā arī vokālais ansamblis "Vocalica". Plkst. 21.20 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās nodaļas studentu dziedājumi un Rīgas Sv. Pētera evaņģēliski luteriskās draudzes pārstāvju Svēto Rakstu lasījumi, bet plkst. 23.00 Tezē lūgšana un dziesmas.

Kultūras notikuma "Baznīcu nakts" ietvaros šogad kopumā 145 baznīcās visos Latvijas novados – Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē – cilvēki aicināti iepazīt Latvijas dievnamu un klosteru kultūras un garīgo mantojumu. "Baznīcu nakts" Rīgā pirmo reizi norisinājās 2014. gadā.

Kultūras notikums "Baznīcu nakts" ideja atceļojusi no Austrijas un Čehijas, pirms vairāk kā 10 gadiem pasākumam aizsākoties Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkotam ekumēniskajam notikumam. Kopš 2012. gada "Baznīcu nakts" notiek arī Igaunijas pilsētā Tartu.

Papildu informācija: www.peterbaznica.riga.lv.

Ieeja bez maksas.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация