Latvijas Nacionālās operas solisti aicina iepazīt latviešu vokālās kamermūzikas pērles

Irbe Treile, 09.03.2015., 09:52

22. martā pulksten 15.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks Latviešu vokālās kamermūzikas koncerts, kurā operas solistu izpildījumā skanēs 2014. gada jubilāru Pētera Barisona, Alfrēda Kalniņa, Ādolfa Skultes un Jāņa Zālīša radītās kompozīcijas.

"Opera tuvplānā"Koncerta programmas autore – pianiste Ilze Ozoliņa kopā ar Latvijas Nacionālās operas solistiem jau ilgus gadus popularizē latviešu vokālo kamermūziku. 22. marta koncerta programmā iekļautas Pētera Barisona (1904—1947), Alfrēda Kalniņa (1879—1951), Ādolfa Skultes (1909—2000) un Jāņa Zālīša (1884—1943) skaistākās dziesmas. Šajā koncertā līdzās pieredzējušiem un skatītāju jau iemīļotiem operas solistiem – soprānam Ingai Šļubovskai, tenoram Raimondam Bramanim un basam Krišjānim Norvelim Beletāžas zālē būs dzirdamas arī jaunās un daudzsološās dziedātājas – soprāns Jūlija Vasiļjeva un mecosoprāni Laura Grecka un Anastasija Ļebedjanceva. Koncerta programmā skanēs gan populāras dziesmas, gan mazpazīstami skaņdarbi, kas sola jaunatklājumus ikvienam klausītājam, piemēram, Alfrēda Kalniņa dueti "Krēslā" un "Tā vien gribas man iet un iet" Jūlijas Vasiļjevas un Anastasijas Ļebedjancevas interpretācijā, kā arī "Nu ardievu, Vidzemīte" Raimonda Bramaņa un Krišjāņa Norveļa izpildījumā. Koncertmeistars Mārtiņš Zilberts spēlēs pavadījumu solistēm, savukārt Ērika Apeine – solistiem. Koncertu vadīs erudītā muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas programmā "Opera tuvplānā". Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski."Opera tuvplānā" ietvers dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem. 

Latvijas Nacionālās operas koncertu patrons ir "Latvenergo", Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes LNO un "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv/events/perf/1241.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация