Rīgā tiks izrādīts leģendārais mūzikls "Monte-Kristo"

Marina Nasardinova, 17.12.2015., 15:23

5. un 6. janvārī uz Dailes teātra skatuves rīdzinieki pirmo reizi ieraudzīs īstu leģendu - mūziklu "Monte-Kristo", kas tapis Maskavas operetes teātra sienās un savā septiņus gadus ilgajā mūžā piesaistījis auditoriju, kas tuvojas miljonam skatītāju.

"Monte-Kristo"Šī izrāde jau no paša sākuma bija lemta panākumiem. Jo aizraujošo Aleksandra Dimā stāstu skatuves valodā pārtulkojis slavenais dzejnieks un dramaturgs Jūlijs Kims. Brīnišķīgos kostīmus un dekorācijas radījis daudzkārtējais "Zelta Maska" laureāts Vjačeslavs Okuņevs. Par gaismu partiju atbildēja viens no labākajiem speciālistiem pasaulē Gļebs Fiļštinskis. Augstāko līmeni demonstrējis arī mūzikas autors Romāns Ignatjevs, horeogrāfe Irina Korņejeva un režisore Aļina Čevika. Tāpat jāizceļ operetes brīnišķīgais aktieru ansamblis: galvenās lomas "Monte-Kristo" atveido tādas Krievijas mūziklu zvaigznes, kā Valērija Lanska, Igors Balalajevs un Maksims Novikovs.

"Monte-Kristo" pirmizrāde notika 2008. gada 1. oktobrī. 2012. gada 9. jūnijā nospēlēta 500. izrāde, bet 2012. gada 1. jūlijā - pēdējā (kā toreiz domāja projekta autori) 520. izrāde, noslēdzot nepārtrauktu četru gadu sezonu. Tomēr skatītāji nevarēja samierināties ar "Monte-Kristo" pazušanu no afišām. 2014. gadā mūzikls ar triumfu atgriezās "Maskavas operetē". Turklāt teātra tehniskajam dienestam izdevās izstrādāt unikālus scenogrāfijas variantus, kas ļāva iestudējumam doties viesizrādēs.

Jau pirmā "Monte-Kristo" viesošanās ārvalstīs izrādei atnesa starptautisku atzinību. Lielākajā starptautiskajā mūziklu festivālā Daegu International Musical Festival (Dienvidkoreja, 2014) "Monte-Kristo" pārspēja visus konkurentus no Eiropas un Āzijas, saņemot Grand Prix un trīs apbalvojumus aktieriem. Šie panākumi apstiprināja, ka Maskava kļuvusi par pilnvērtīgu mūziklu galvaspilsētu, un šī žanra Krievijas izrādes ir pelnījušas vislielāko uzmanību.

"Maskavas operetes" direktors Vladimirs Tartakovskis stāsta: "Monte-Kristo" ir apjomīgs projekts. Nopietns aprīkojums, dekorācijas, specefekti. Mēs vairākas reizes ar to esam braukuši uz Dienvidkoreju un Ķīnu, bet tur uzstādītas īpaši mums izgatavotas dekorācijas, kas bija lētāk un vienkāršāk, nekā vest mūsējās. Taču tas ne vienmēr ir iespējams, bet interese par mūsu mūziklu ir milzīga. Un mēs nolēmām izveidot mobilu versiju, kas, pēc mūsu domām, neatpaliek no stacionārās, bet ar to ir iespējams izbraukt [viesizrādēs]. Tā ir vienīgā atšķirība. Mākslinieki ir tie paši, kas spēlēja pirmizrādē Maskavā".

Kompānija "ART Forte" ir pārliecināta, ka šī skaistā un krāšņā izrāde, kas ir augstas meistarības paraugs, neatstās vienaldzīgu nevienu Rīgas skatītāju. Biļetes uz "Monte-Kristo" Dailes teātrī nešaubīgi būs izcilas dāvanas uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu.

"ART Forte" jubilejas sezonas projekti tiek īstenoti ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Maskavas pašvaldības atbalstu. Galvenais informatīvais partneris - Pirmais Baltijas kanāls.

Biļetes var iegādāties visās teātra kasēs un tīklā "Biļešu Paradīze",kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv.   


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


Войтирегистрация