"London Sinfonietta" noslēgs Teterevu fonda mākslas programmu

Rinta Bružēvica, 13.10.2015., 16:03

30. oktobrī plkst. 19.00 Dzinaru koncertzāles Mazajā zālē, noslēdzot Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmu "TÊTE-À-TÊTE 2015", ar vienīgo koncertu Latvijā viesosies leģendārais kolektīvs "London Sinfonietta".

"London Sinfonietta"Koncerts pārsteigs klausītājus ar mūzikas žanru un izteiksmes līdzekļu dažādību — grupas "Radiohead" motīvi Stīva Reiha mūzikā, Terija Railija inkrustācija pasaulslavenā kinomūzikas radītāja Maikla Naimena opusā un divu britu laikmetīgās mūzikas zvaigžņu Tansijas Deivisas un Edmunda Finisa darbi.

"London Sinfonietta" pamatu veido 18 vadoši mūziķi, kas pārstāv labākos solo un ansambļu mūziķus pasaulē. Koncertā orķestris uzstāsies diriģenta Endrū Gorleja vadībā kopā ar elektriskās ģitāras virtuozu Matsu Bergstremu.

"Mūzikas vēstures veidotāji" – tāds ir orķestra "London Sinfonietta" moto. "Instrumentālajā mūzikā viņi ļaujas pašiem bīstamākajiem izaicinājumiem un tiek ar tiem galā lieliski" – tā par kolektīvu raksta kritiķi. Orķestris "London Sinfonietta" dibināts 1968. gadā ar mērķi atskaņot mūsdienu mūziku. Orķestris ir agrīnie laikmetīgās mūzikas čempioni, kuru slava nākusi atskaņojot Ksenaka, Ligeti, Berio, Reiha, Mesiāna, Adamsa, Perta darbus. Šo avangardisko misiju kolektīvs turpina saglabāt arī šodien.

Izcili koncerti, lielākoties, diriģenta Olivera Knusena vadībā, pozicionē orķestri kā pazīstamāko Lielbritānijas laikmetīgās mūzikas interptetu, kas meklē alternatīvas koncertvietas un izpaumses virtuālajā telpā. Kolektīvs uzstājas ar māksliniekiem, kuri spēlē alternatīvos mūzikas žanrus. "London Sinfonietta" ir viens no pirmajiem orķestriem, kas ir dibinājis savu izglītības programmu (kopš 1984.gada realizēti jau 200 projekti), kurā viņi aicina piedalīties jaunos komponistus, kas konkursa kārtībā izcīna iespēju iestudēt un piedalīties savu darbu iestudējumā.

Koncerts noslēgs Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "TÊTE-À-TÊTE 2015", kas norit no 11. septembra līdz 30. oktobrim, tajā iekļautas vairākas teātra pirmizrādes, tai skaitā, Alvja Hermaņa "Brodskis/Barišņikovs", laikmetīgās mākslas notikumu sērija, "Grammy" laureātu koncerts par godu Arvo Perta jubilejai. "TÊTE-À-TÊTE 2015" programma veidota sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Latvijas Koncertiem, Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un citiem sadarbības partneriem. Vairāk informācijas: www.tat.lv.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.

Gaidāmie mākslas programmas "TÊTE-À-TÊTE 2015" notikumi oktobrī:

  • 15.10. – izrādes "Brodskis/Barišņikovs" pirmizrāde;
  • 22.10. – izstādes "Izcilie mākslas meistari – pagātne un mūsdienas" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāšana;
  • 22.10. – Ditas Rietumas un Normunda Naumanā grāmatas "500 visu laiku filmu filmas" atvēršana;
  • 22.10. – starptautiska konference "Kas dārzā? Māksla Rīgas zaļumā" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā;
  • 29.10. - Boriss un Ināra Teterevi "TÊTE-À-TÊTE" ar Krievu drāmas teātri. Muzikālo iestudējumu retrospekcija.

0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация