Māsas Beitikas ielūdz uz kamermūzikas koncertu Sv. Pētera baznīcā

Aija Beitika, 29.04.2015., 11:05

29. aprīlī māsas Beitikas – flautiste Kristīne Beitika, konstrabasiste Aija Beitika un pianiste Mareta Beitika – ielūdz uz kamermūzikas koncertu plkst. 18.00 Sv. Pētera baznīcā, Rīgā, Skārņu ielā 19.

Kamermūzikas koncerts Sv. Pētera baznīcāKoncertā tiks atskaņoti Johana Sebastiana Baha, Ādolfa Mišeka, Žaka Ibēra skaņdarbi, kā arī jaunā Latvijas komponista Jāņa Ausminta Vītola skaņdarba "Augšup" pirmatskaņojums Rīgā.

Programma:

  • Johana Sebastiana Baha (Johann Sebastian Bach) ērģeļprelūdija un fūga klavierēm la minorā, Ferenca Lista (Franz Listz) pārlikums;
  • Ādolfa Mišeka (Adolf Mišek) sonāte kontrabasam un klavierēm op. 6 e-moll;
  • Žaks Ibērs (Jacques Ibert) koncerts flautai un orķestrim (pārlikums klavierēm) op. 37;
  • Jāņa Ausminta Vītola skaņdarbs "AUGŠUP", pirmatskaņojums Rīgā.

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 3€, studentiem un pensionāriem – 2€, skolēniem – 1€.
Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību un Sv. Pētera baznīcu.

Kristīne Beitika ir flautiste un mūziķe, kas pašlaik studē flautas spēli Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā pie profesora Mihkela Peaskesa (Minkel Peäskes). Kristīne flautas spēli ir apguvusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā pie skolotājas Silvas Krašauskas-Krauzes un skolotājas, flautistes – Anetes Točas, kā arī dažādās starptautiskās meistarklasēs.

Kristīne Beitika ir arī valsts un starptautisku konkursu laureāte. 2008. gadā iegūta 1. vieta pūšamo instrumentu ansambļu valsts konkursā un 2010. gadā – solistu konkursā, 2009. gadā – 1. vieta K. Štrāla starptautiskajā konkursā "Jaunais Flautists", 2012. gadā – 2. vieta Vislatvijas Jauno talantu konkursā par Teodora Reitera balvu. 2012. gadā Kristīne saņēma Kultūras ministrijas balvu jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs laika periodā no 2011. gada 1. janvāra līdz 2011. gada 31. decembrim.

Aija Beitika ir kontrabasiste un mūziķe Latvijas Nacionālās operas orķestrī un kopš 2014. gada arī Briseles Hulenkortas solistu kamerorķestrī (Hulencourt Soloists Chamber Orchestra). Aija kontrabasa spēli sākotnēji apguva Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā pie skolotājiem Viktora Veļičko,  Gunāra Upatnieka un Eināra Upatnieka, vēlāk Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie docētāja Sergeja Brīnuma un Leoša Janāčeka Mūzikas akadēmijā pie starptautiski  zināmā kontrabasista – virtuoza Miloslava Jelineka (Miloslav Jelínek). Aija kontrabasa spēli ir apguvusi arī meistarklasēs pie tādiem ievērojamiem kontrabasistiem kā Terijs Barbē (Thierry Barbé, Francija), Miloslavs Gajdošs (Miloslav Gajdoš, Čehija), Romans Patkolo (Roman Patkolo, Slovākija), Klauss Trumfs (Klaus Trumf, Vācija) un  citiem. Aija ir spēlejusi dažādos starptautiskajos orķestros, piemēram, Milānas starptautiskajā studentu orķestrī operteātrī "La Scala",  Eiropas Savienības Jauniešu orķestrī, Eiropas Jauniešu Filharmonijas orķestrī,  Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vasaras simfoniskajā orķestrī "Orkester Norden", RIAS Jauniešu orķestrī un  daudzos citos.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


Войтирегистрация