Melanholiskie metālisti "Saturnus" beidzot Rīgā

Klubs „Melnā Piektdiena", 08.06.2015., 08:50

12. septembrī, klubā "Melnā Piektdiena", divu dienu mūzikas festivāla "Antithesis V" ietvaros, pirmo reizi Rīgā, spēlēs Dānijas melanholiskie metālisti, grupa ar vismaz 20 gadu stāžu - "Saturnus".

Grupa "Saturnus""Saturnus" ir populārākā Dānijas smagā metāla grupa, kas pateicoties savam skanējumam ir radījusi atsevišķu atzaru melanholiskā metāla žanrā. Savā ziņā, viņi noteikti minami arī kā veselas mūziķu paaudzes iespaidotāji.

Grupa radusies 1991. gadā, Dānijā, ar sākotnējo nosaukumu "Assesino", kā death metal grupa. 1993. gadā nosaukums un skanējums radikāli mainās un kļūst tāds, kādu to šobrīd pazīst pasaulē – melanholisks un melodisks doom metal. Piebilde - "Saturnus" varētu būt pirmā metāla grupa, kas savā daiļradē izmanto arī spoken word elementus.

Savu pirmo atpazīstamību grupa guva jau ar debijas albumu "Paradise Belongs To You" (1996), kā arī ar iespaidīgo koncertu 1997. gada Roskildes festivālā – kopā ar grupu uzstājās 8 cilvēku koris.

Gadu vēlāk seko minialbums "For The Loveless Lonelly Nights", kas vēl vairāk nostiprina grupas vārdu un atpazīstamību pasaulē.

Nākamais grupas panākums ir otrais albums "Martyre" (2000). Albums, kuru producēja Flemmings Rasmussens (Flemming Rasmussen), kas plašāk pazīstams kā grupas "Metallica" albumu "Ride The Lightning", "Master Of Puppets" un "And Justice For All.." producents.

Dziesmas "A Lonely Passage" video: www.youtube.com/watch?v=BS-PzYrFuHw.

Grupa mērķtiecīgi strādājusi pie sava stila un skanējuma. Melanholiska, emocionāla, bet melodiska metālmūzika. Ar īsiem pārtraukumiem koncertdarbībā, grupas diskogrāfijā ir vēl divi jau par klasiku kļuvuši albumi: "Veronica Decides To Die" 2006) un "Saturn In Ascension" (2012) .

Dziesmas "Wind Torn" video: www.youtube.com/watch?v=aZ1w5kLdBf4.

Grupa Rīgā spēlēs pirmo reizi, pasākuma "Antithesis V" ietvaros, klubā "Melnā Piektdiena". "Antithesis V" šogad notiek divas dienas – piektdien, 11. septembrī, kluba skatuve veltīta pašmāju mūziķiem – "Catalepsia" , "Heaven Grey" , ukraiņu viesiem "Crypt Of Silence" u.c.

Sestdien, 12. septembrī, kopā ar "Saturnus" uz skatuves varēs redzēt arī šībrīža aktuālo zviedru epic metal grupu "Ereb Altor" , spāņu doom rock grupu "Autumnal", baltkrievu metālistus "Woe Unto Me" u.c.

Biļetes iepriekšpārdošanā: www.ticketshop.lv/site/events/view/1519.

Informācija par grupām, spēlēšanas laikiem: www.facebook.com/events/1593081600979326/.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация