Izsludina kordziesmu konkursu jaunajiem komponistiem "Modini kanonu! Jaunās "Lauztās priedes""

Nora Rieksta , 06.03.2015., 08:43

Par godu Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienai jubilejas programmas "Pastāvēs, kas pārvērtīsies" radošā grupa no Latvijas Rakstnieku savienības sadarbībā ar Latvijas Komponistu savienību izsludina kordziesmu konkursu jaunajiem komponistiem "Modini kanonu! Jaunās "Lauztās priedes"".

"Modini kanonu! Jaunās "Lauztās priedes""Konkursa mērķis ir aktualizēt Raiņa un Aspazijas garīgo mantojumu, ietērpjot to mūsdienīgā mūzikas valodā. Jaunie komponisti aicināti radīt kordziesmas ar Raiņa vai Aspazijas dzeju, domājot par Latvijas valsts simtgades Dziesmu svētkiem, kā arī Raiņa un Aspazijas jubilejas gada noslēguma pasākumu.

Konkursā var piedalīties jaunie komponisti, kuri dzimuši pēc 1980. gada 14. augusta. Konkursa dalībniekiem nav jābūt Latvijas Komponistu savienības biedriem.

Konkurss notiks divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā žūrijas dalībnieki izvērtēs iesniegtās partitūras un izvirzīs darbus nākamajai kārtai. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti līdz 2015. gada 4. septembrim.

Visi otrajai kārtai izvirzītie jaundarbi tiks pirmatskaņoti Rīgas labāko jaukto amatierkoru sniegumā konkursa noslēguma koncertā 2015. gada decembrī.
Konkursā jāiesniedz viena, iepriekš publiski neatskaņota dziesma (jauktajam korim a cappella) ar Raiņa vai Aspazijas tekstu negrozītā veidā no nolikumā nosauktajiem dzejoļu krājumiem. Dziesmas ilgums trīs līdz piecas minūtes.

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 3300 eiro. Par balvu fonda sadalījumu starp labākajiem pretendentiem lems žūrija.

Konkursa pieteikums jāiesniedz Latvijas Komponistu savienībā, Baznīcas ielā 37-3, Rīgā, LV-1010, no 2015. gada 10. līdz 14. augustam, no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 aizvērtā aploksnē, ar norādi "Konkursam "Modini kanonu! Jaunās "Lauztās priedes"". Konkursa pieteikumu iespējams sūtīt arī pa pastu.

Konkursa nolikumu iespējams lejupielādēt: www.komponisti.lv, www.rakstnieciba.lv un www.aspazijarainis.lv.

Konkursu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un LR Kultūras ministrija.

2014. gadā pavasarī pēc Kultūras ministrijas darba grupas Raiņa un Aspazijas jubilejas gada īstenošanai ierosinājuma Nacionālā kultūras padome vienojās 2015. gadu pasludināt par Raiņa un Aspazijas jubilejas gadu, rosinot valsts, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas iesaistīties tā norisē ar iniciatīvām, plānojot un īstenojot pasākumus un citas aktivitātes Raiņa un Aspazijas personību un viņu radītā kultūras mantojuma aktualizēšanai. Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileja ir ietverta UNESCO svinamo dienu kalendārā.

Par godu Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienai Latvijas Rakstnieku savienība ir izveidojusi pasākumu programmu "Pastāvēs, kas pārvērtīsies". Vairāk par jubilejas gada notikumiem lasiet www.aspazijarainis.lv!

Programmas "Pastāvēs, kas pārvērtīsies" informatīvie atbalstītāji: "Kultūras Diena", "Latvijas Avīze", portāls "Delfi", interneta žurnāls "Satori", portāls "Tvnet" un "Draugiem.lv".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


Войтирегистрация