Nostalģiskie post punk dzejnieki "Motorama" ieradīsies Lietuvas festivālā "Devilstone"

Festivāls „Devilstone”, 18.05.2015., 12:19

No 16. - 19. jūlijam Lietuvā notiks vērienīgais alternatīvās mūzikas festivāls "Devilstone".

"Motorama"Atšķirība starp mūsdienu un klasisko post punk, tāpat kā atšķirība starp šī žanra pārstāvjiem Rietumu un Austrumeiropā, ir grūti nosakāma. Tomēr "Motorama", grupa no Rostovas pie Donas, starp šīm laikmeta un kultūras atšķirībām balansē itin radoši un veiksmīgi. Mēģinot raksturot to stilu, kritiķi nevairās pieminēt "Joy Division", "New Order" vai pat "The Doors".

"Motorama", kas parādīsies no 16. – 19. jūlijam notiekošajā festivālā "Devilstone" (Lietuva), dzīvo jau desmitgadi. Dainuvas ielejas krēslas stundas ieskautie muzikanti iepazīstinās ar savu trešo albumu "Poverty", kas klajā nācis šogad. Tiesa, starptautisko atzinību grupa sagaidīja uzreiz pēc debijas albuma izdošanas. Slavas dziesmas grupai "Motorama" nežēlo pat paši ietekmīgākie kritiķi, tostarp arī "Sputnik Music" un BBC. Un tomēr, grupas vēstures un ideju būtība slēpjas ne prestižu izdevumu lappusēs, bet ierakstos un dzīvajās uzstāšanās reizēs, kurās parādās un atkal pazūd "Motorama" patiesā seja.

"Motorama" kompozīcijām un ideoloģijai raksturīga mānīga vienkāršība, kas atklājas enerģiskos post punk ritmos, sapņainās dream pop melodijās, kā arī vokāla atbalsīs, kas atgādina sešdesmito gadu garage auru. Melanholijas un gaismas nošķīrums grupas mūzikā, videoklipos un tekstos tiek pasniegts dinamiski, dziļi, koncentrēti, tomēr ne pārāk sarežģīti, tādēļ ļauj ienirt atmiņās un sajust dzīvas enerģijas strāvojumu, kuru bieži pazaudē šī žanra mūsdienu pārstāvji. Tā ir viena no nedaudzajām grupām, kas pierāda, ka īstenais post punk nav nekur pazudis. "Motorama" aktualizē to – tiesa, nedaudz izmainījušos un vēl dziļāku – jaunajai klausītāju paaudzei, kura, kā vēl nekad agrāk, lieliski saprot, ka izplosīties var arī aiz skumjām.

Lietuvā notiekošais "Devilstone" pašlaik ir viens no spilgtākajiem alternatīvās un ekstremālās mūzikas festivāliem Baltijas valstīs. Lielākā daļa izpildītāju katru gadu tiek aicināti no ārvalstīm. Šajā festivālā jau muzicējušas tādas zvaigznes kā "Arch Enemy", "Anathema", "Sepultura", "Orange Goblin", "Alcest" u.c. 2015. gada vasarā, kā jau katru gadu, pasākuma apmeklētājus gaidīs ne tikai kvalitatīva mūzika, bet arī pozitīva enerģija un neaizmirstami iespaidi.

Festivāla biļetes izplata "Ticketshop.lv". Biļetes cena – 30 EUR. Biļetes padārdzināsies.

Informācija par festivālu: www.devilstone.net.

Video: www.youtube.com/watch?v=iO4q2b7HlBI.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация