Muzikālā pēcpusdiena "Pérola barroca"

Nataļja Sujunšalijeva, 27.06.2015., 07:00

2015. gada 27. jūnijā plkst 13.00 Rīgas Senās mūzikas centrs sadarbībā ar Mākslas muzeju "Rīgas Birža" (Doma laukumā 6, Vecrīgā) aicina uz piekto Muzikālo pēcpusdienu programmā "Pérola barroca". Pasākuma īpašie viesi – mūziķi Kristīne Kupča, Ieva Nīmane un Māris Kupčs.

Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ekspozīcija Makarta zālē. 2015. Foto: Askolds BerovskisMākslas muzeja "Rīgas Birža" (MMRB) Muzikālo pēcpusdienu programma "Pérola barroca" sniedz brīnišķīgu iespēju iepazīties ar 16.–18. gadsimta tradīcijām vizuālajā mākslā un mūzikā. 27. jūnijā Makarta zālē muzeja 4. stāvā pasākuma ievadā MMRB izglītības programmu kuratore Dace Krīgere pastāstīs par holandiešu mākslinieku sasniegumiem glezniecībā 17. gadsimtā jeb tā dēvētajā Holandes Zelta laikmetā.

Muzikālajā daļā ar programmu, kurā pārstāvēta dažādu Eiropas zemju baroka mūzika, uzstāsies Kristīne Kupča (baroka oboja un traversflauta), Ieva Nīmane (baroka oboja un blokflauta) un Māris Kupčs (basso continuo). Mākslinieku izpildījumā varēs dzirdēt Georga Filipa Tēlemaņa (Georg Philipp Telemann, 1681–1767), Roberto Valentini (Roberto Valentini, 1671–1747), Johana Helmiha Romana (Johan Helmich Roman, 1694–1758) un Georga Mufata (Georg Muffat, 1653–1704) skaņdarbus.

Katra mēneša pēdējā sestdienā Mākslas muzejs "Rīgas Birža" un Rīgas Senās mūzikas centrs vizuālās mākslas un mūzikas mīļotājus aicina uz Muzikālajām pēcpusdienām "Pérola barroca" (portugāļu valodā – barokālā pērle), kurās harmoniski apvienojas izziņa un atpūta. Apmeklētājiem ar dažādu stāstu un mūzikas palīdzību ir iespēja iepazīt baroka laikmetu, kas gadsimtiem ilgi līdz mūsdienām ir valdzinājis cilvēkus ar kontrastu pilnām kompozīcijām, dramatismu un neierastiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem.

Katru pasākumu ievada desmit minūšu gara tikšanās ar muzeja speciālistu, kurš iepazīstina ar šī laikmeta raksturīgākajām iezīmēm, kas saskatāmas eksponētajos mākslas darbos. Pēcpusdienas turpinājumā – Rīgas Senās mūzikas centra baroka mūziķu neverbālais komentārs šim sarežģītajam un aizraujošajam periodam. 16.–18. gadsimta muzikālajām kompozīcijām ir sevišķi raksturīga iedziļināšanās detaļās, kas valdzina ar patiesu daiļumu un izpildījuma pilnību.

"Pérola barroca" pēcpusdienas aicināti apmeklēt visi interesenti, norises dienā iegādājoties ieejas biļeti uz muzeja ekspozīcijām vai attiecīgo izstādi. Pasākumu formāts ļauj katram pašam izvēlēties savu iesaistīšanās formu – kļūt par koncerta klausītāju vai ekspozīcijas skatītāju, kurš mūzikas skaņu pavadībā bauda klasiķu mākslu.

Biļešu cenas: Pieaugušie: EUR 2,85; Skolēni, studenti, seniori: EUR 1,42. Vietu skaits ierobežots (zāles ietilpība – 50 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas. Biļetes nopērkamas MMRB kasē.

Pasākuma koordinatores: Dace Krīgere, LNMM / Mākslas muzeja "Rīgas Birža" izglītības programmu kuratore; Laura Iesava, Rīgas Senās mūzikas centra projektu koordinatore.

Interneta resursi: www.lnmm.lv un www.rigasbirza.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


Войтирегистрация