Mūziķi iziet Rīgas ielās

Agris Bobrovs, 14.12.2009., 18:24

18. Decembrī no plkst. 15:00 līdz 17:00 Vecrīgas ielās notiks akcija "Ielu muzikanti". Ikviens interesents aicināts apmeklēt akciju un atbalstīt mūziķus.

Mūziķi Rolands Ūdris, Brāļi Ziemeļi, operdziedātājs Armands Siliņš, dziesminieki Imants Daksis un Martin Confused, kā arī latgaliešu rokgrupa "Dabasu Durovys", un ska mūzikas stila pārstāvji – "Mango", dosies ielās un stāsies iecienītākajās ielu muz ikantu vietās, tā parādot reālo situāciju, kas, iespējams, varētu notikt, ja nebūs valsts un sabiedrības atbalsta kultūrai. Proti, kultūra tiks izlikta uz ielas.

Ielu muzikantu koncertmaratons sāksies pie t/c Galerija Centrs, tālāk virzoties pa Vecrīgas ielām, apstājoties uz Vaļņu ielas pie Swedbankas un veikala New Yorker, finišēs Brīvības pieminekļa pakājē. Ļoti sliktu laika apstākļu gadījumā akcija norisināsies t/c Galerija Centrs.
Šobrīd situācija kultūras nozarē ir ļoti saspringta, tāpēc sabiedrības atbalsts ir jo īpaši nozīmīgs. Bez kultūras mēs nevaram! Attīstīties spējīgai valstij ir nepieciešama kulturāli izglītota sabiedrība ar augstām garīgajām un intelektuālajām vērtībām, radošu domāšanu un nacionālās identitātes apziņu.

Valsts veidotā politika atspoguļo mūsdienu sabiedrību, kuras lielākā daļa spiestā kārtā 18.novembrī noklausās valsts himnu Simfoniskā orķestra izpildījumā, un tā arī ir viņu vienīgā kultūras pieredze gada laikā. Bet kā būs tad, ja nebūs pat neviena, kas nospēlē himnu?!

Dziesminieks Imants Daksis atzīst: "Kultūra ir dzīvība. Cilvēka, tautas gara, valodas dzīvība. Un būt dzīvam nozīmē meklēt sabiedrotos vai tos, kam uzticēties." "Būsim dzīvi!" un saliedēsimies šajā skaistajā Ziemassvētku laikā, atbalstīsim kultūru ar savu klātbūtni!

Ar akciju Ielu muzikants mākslinieki apliecina, ka neatkarīgi no kultūras eksistēšanai nelabvēlīgiem apstākļiem, viņi tomēr vēlas strādāt, radīt un meklēt ceļu pie klausītājiem un skatītājiem. Vienīgais jautājums - cik ilgi?! Mākslinieku ieguldītais darbs nevar kļūt par mūžīgu labdarību.

Mūziķu uzstāšanās karte un plašāka informācija – www.ielumuzikanti.tk.
 


1 коментарий Комментирование доступно всем.
tante milda, 16.12.2009. 15:04:31
Рейтинг комментария: 0

jāper tak ir tie naudas maisi

Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация