"Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla 2015" noslēguma koncerts

Laura Iesava, 09.09.2015., 08:58

Pēc daudziem lieliskiem, publikas pārpildītiem koncertiem vasarā, "Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls 2015" izskanēs 20. septembrī plkst. 19.00 Mākslas Muzejā "Rīgas birža", kurā uzstāsies virtuozais Izraēlas klavesīnists Dāvids Šēmers, atskaņojot ārkārtīgi sarežģītās Johana Sebastiana Baha "Goldberga variācijas".

"Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla 2015"Sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedru, interesentiem būs iespēja doties arī uz viņa vadītām meistarklasēm un lekciju.

Dāvids Šēmers pēc studijām Jeruzalemes Mūzikas un dejas akadēmijā, Londonā papildinājis zināšanas senās mūzikas interpretācijā. Šēmers ir mākslas zinātņu doktors, kurš savu zinātnisko grādu ir ieguvis Ņujorkas Stonibrukas Universitātē. Dāvids Šēmers koncertē gan Eiropā, gan ASV kā solists, kamermūzikas atskaņotājs un diriģents. Viņš izveidojis Jeruzalemes baroka orķestri un ir tā mākslinieciskais vadītājs, atskaņojot daudzus senās mūzikas darbus, tostarp Baha darbus, "Sv. Mateja pasiju", "Jāņa pasiju", Hendeļa oratoriju "Mesija". Kopš 1982. gada Šēmers pasniedz klavesīna spēli, senās mūzikas interpretāciju un teoriju Jeruzalemes Mūzikas un dejas akadēmijā.

Šēmers Latvijā viesojies jau vairākkārt, izpelnoties klausītāju sajūsmu un ārkārtīgi augstu novērtējumu no profesionāļu vidus.

Pateicoties mūsu atbalstītājiem - Rīgas domei, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai, Valsts Kultūrkapitāla fondam. Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, Borisa un Ināras Teterevu fondam, Boom FM, "Creative Europe", "eemerging Emerging European Ensembles", "Coffee inn", Rīgas Latviešu biedrība, ieeja koncertā ir bez maksas!


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


Войтирегистрация